Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τσιπς φούρνου

Υλικά
1κ.σ. ηλιέλαιο
1 πατάτα ή γλυκοπατάτα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες με πίλερ (το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά)
3 καρότα κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες με πίλερ
1/2 κ.σ αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε με το πίλερ σαν πατατάκια (μπορείτε να τα κόψετε και με τρίφτη "μαντολίνο" για να βγουν κυματιστά! Ξεπλένετε πολύ πολύ καλά με κρύο νερό για να φύγει το άμυλο και να γίνουν καλύτερα! Τα καρότα τα καθαρίσουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες με το ίδιο εργαλείο, ομοίως ξεπλένουμε καλά! Απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 240°C μέχρι να ροδίσουν. Αφού ψηθούν προσθέσετε και λίγη ρίγανη αν θέλετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...