Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χοιρινό με δαμάσκηνα

Υλικά: (4-6 μερίδες)
350 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς
κουκούτσια
2 φλ. γλυκό κόκκινο ξηρό κρασί
Ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2-3 κ.σ. αλεύρι
1 κιλό χοιρινό μπούτι σε μέτρια κομμάτια
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φύλλο δάφνης
4 μπαχάρια
1 κ.γλ. πιπεριά μιξ κόκκους
1 φλ. ντοματάκια κονσέρβας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα στο κρασί για 30 λεπτά. Σε τηγάνι   ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Πλένουμε, σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του χοιρινού και τα αλευρώνουμε. Τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μία κουτάλα λάδι , για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα κρεμμύδια ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί (χωρίς τα δαμάσκηνα). Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, τα μπαχάρια, τους κόκκους πιπεριών, τα ντοματάκια και αλάτι Προσθέτουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να καλυφθούν καλά τα κομμάτια του κρέατος και, όταν πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Τότε ρίχνουμε και τα μουσκεμένα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό (περίπου 1 φλιτζάνι), ώστε το φαγητό να έχει αρκετή σάλτσα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!