Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βάση για πάβλοβα ή μπεζέδες

Υλικά
190 γρ. ασπράδι αυγού
190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
190 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κόρν φλάουρ
2 βανιλίνες
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Πάβλοβα: 1 κρέμα γάλακτος
Κόκκινα φρούτα κονσέρβας (κεράσια, φράουλες. του δάσους, βύσσινα,...)

Εκτέλεση
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μας τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει η μαρέγκα, να στέκεται! Κοσκινίζουμε την άχνη με το κόρν φλάουρ, και τα προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα στο μίγμα με τα ασπράδια. Τέλος προσθέτουμε τις βανιλίνες.  Εδώ εξαρτάται τι θέλετε να την κάνετε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για μία με μία - μιάμιση ώρα στους 100°C χωρίς να ανοίγουμε το φούρνο κατα την διάρκεια του ψησίματος. Θα είναι έτοιμα αν ξεκολλάνε απο την λαδόκολλα.
Για  μπεζέδες: Βάζουμε την μαρέγκα μας σε κορνέ και σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρές ή μεγάλες ροζέτες μαρέγκας. Αν δεν έχουμε κορνέ με ένα κουταλάκι του γλυκού.
Για πάβλοβα: Με στρογγυλό αντικείμενο σχηματίζουμε 3 κύκλους πάνω στη λαδόκολλα πάχους ενός δακτύλου, σε δύο ταψιά. Για την πάβλοβα χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Βάλτε ένα φύλλο μαρέγκας κάτω, σαντιγί, σιρόπι της κονσέρβας, επαναλάβετε για τα άλλα δύο φύλλα και στο τέλος βάλτε τα φρούτα!

ΤΙΡ
*Μπορείτε να βάλετε πράσινο χρώμα και να σχηματίσετε δεντράκια, ή χρωματιστούς μπεζέδες. Ακόμη κάντε άσπρους μπεζέδες και καλύψτε με σοκολάτα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!