Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μους γιαούρτι με ζελέ ροδάκινο

Υλικά
Ζελέ:
1 μεγάλη κονσέρβα ροδάκινα
125 γρ. νερό ή κρασί λευκό
2 κ.γ. ζελατίνα σε σκόνη
Μους γιαουρτιού
1 ½ κ.γ. ζελατίνα σε σκόνη
250 ml γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. ζάχαρη
λίγη φλούδα λεμονιού
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
185 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Μους γιαουρτιού: Βάζετε τη ζελατίνα σε ένα μικρό μπολ μαζί με λίγο από το γάλα. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και τα αφήνετε να κοχλάσουν σε μέτρια φωτιά. Μόλις κοχλάσουν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε τη φλούδα λεμονιού και ρίχνετε μέσα τη ζελατίνα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν. Προσθέτετε το γιαούρτι και αφού ανακατέψετε ώστε να ενωθούν τα υλικά, ρίχνετε τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια.
Ζελέ: Βάζετε τη ζελατίνα σε ένα μικρό μπολ και τη ραντίζετε με δύο κουταλιές νερό. Λιώνετε στο multi τρία κομμάτια ροδάκινο και τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα μαζί με το νερό ή κρασί, σε μέτρια φωτιά  μέχρι να κοχλάσουν. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη διαλυμένη ζελατίνα. Ανακατεύετε καλά, αδειάζετε σε στρογγυλή φόρμα που ανοίγει και ρίχνετε από πάνω από το γιαούρτι. Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει 2-3 ώρες.
ΤΙΡ
Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιήστε έτοιμο ζελέ, δύο φακελάκια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!