Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρεβίθια με παρμεζάνα

Υλικά
½ κιλό ρεβίθια
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κρεμμύδια
200 γραμμάρια παρμεζάνα
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια δώδεκα ώρες με τη μαγειρική σόδα. Ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε μαζί με αλάτι, ξαφρίζουμε κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα σουρώνουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε ένα πήλινο σκεύος, βάζουμε τα ρεβίθια, μαζί με τα κρεμμύδια, λίγο ελαιόλαδο και λίγο καθαρό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για μισή ώρα. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...