Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πατάτες, κρεμμύδια...μακαρόνια!

Για να μη χύνεται το νερό όταν βράζουν τα μακαρόνια, προσθέστε μια κουταλιά λάδι στο νερό όταν βράζουν.

Όταν φυλάμε πατάτες στην αποθήκη ή οπουδήποτε αλλού και δεν θέλουμε να βγάλουν γρήγορα φύτρες, βάζουμε ανάμεσά τους ένα μήλο, καθυστερεί για μεγάλο διάστημα το φύτρωμα των ριζών.

Για να μην καίει στις σαλάτες το κρεμμύδι όταν είναι φρέσκο, το βάζετε σε κρύο νερό αρκετή ώρα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να το φάνε και τα παιδιά.

Όταν προσθέτετε κρεμμύδια σε κάποιο φαγητό, πριν τα ρίξετε στο τηγανάκι αλατίστε το λάδι, που ήδη ζεσταίνετε (μην ξεχάσετε να βάλετε και λιγότερο αλάτι στο φαγητό) κι έπειτα ρίξτε τα κρεμμύδια. Έτσι δεν μαυρίζουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...