Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καθαρά ωμά φρέσκα λαχανικά για σαλάτες

Όταν χρησιμοποιείτε ωμά φρέσκα χορταρικά/λαχανικά στις σαλάτες σας, προσέχετε τα φύλλα του να έχουν έντονο πράσινο χρώμα και να είναι γερά και τρυφερά χωρίς τρύπες, που συνήθως προκαλούνται από έντομα και κάμπιες. Όταν τα φύλλα αρχίζουν να χάνουν τη φρεσκάδα τους, θα το καταλάβετε, γιατί αποκτούν μια ελαφρά ξινή και δυσάρεστη γεύση. Πλύνετε τα καλά και βάλτε τα σε μπολ με νερό, αλάτι και ξύδι. Έτσι θα φύγουν όλα τα έντομα που μπορεί να έχουν μείνει πάνω, όπως και τα κατάλοιπά τους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...