Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρίγωνα μηλοπιτάκια



Υλικά 

1 δόση ζύμης
½ κιλό μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 φλ. σταφίδες 
1 φλ. καρύδια χοντροκοπανισμένα 
2 κ.σ. ζάχαρη 
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 
1 σφηνάκι κονιάκ 

Εκτέλεση 
Καθάρισε και κόψε τα μήλα. Ανακάτεψε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Φτιάξε την ζύμη όπως αναφέρεται στην συνταγή. Ανοίγεις την ζύμη σε φύλλα και την χωρίζεις σε μακρόστενες λωρίδες. Βάλε μπροστά σου κατά μήκος μοιράζεις απο μια κουταλιά της σούπας απο το μείγμα στην άκρη της κάθε λωρίδας από μία κουταλιά γέμιση και αφού ανασηκώσεις την κάτω αριστερή άκρη, τη φέρνεις στην επάνω δεξιά πλευρά σχηματίζοντας ένα μικρό τρίγωνο το οποίο και συνεχίζεις να διπλώνεις μέχρι πάνω. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35! Πασπάλισε με άχνη! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια