Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρίγωνα μηλοπιτάκια



Υλικά 

1 δόση ζύμης
½ κιλό μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 φλ. σταφίδες 
1 φλ. καρύδια χοντροκοπανισμένα 
2 κ.σ. ζάχαρη 
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 
1 σφηνάκι κονιάκ 

Εκτέλεση 
Καθάρισε και κόψε τα μήλα. Ανακάτεψε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Φτιάξε την ζύμη όπως αναφέρεται στην συνταγή. Ανοίγεις την ζύμη σε φύλλα και την χωρίζεις σε μακρόστενες λωρίδες. Βάλε μπροστά σου κατά μήκος μοιράζεις απο μια κουταλιά της σούπας απο το μείγμα στην άκρη της κάθε λωρίδας από μία κουταλιά γέμιση και αφού ανασηκώσεις την κάτω αριστερή άκρη, τη φέρνεις στην επάνω δεξιά πλευρά σχηματίζοντας ένα μικρό τρίγωνο το οποίο και συνεχίζεις να διπλώνεις μέχρι πάνω. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35! Πασπάλισε με άχνη! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...