Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυκιά ζύμη

Αυτή τη ζυμη κατά βαση τη χρησιμοποιείς για να κάνεις γλυκά πιτάκια, γεμιστά μεπραλίνα, μαρμελάδα ή φρούτα! Όμως δεν είναι τόσο γλυκειά και ταιριάζει σε πιτάκια με ανθότυρο!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι sprite

½ ποτήρι ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Βάζεις μαζί όλα τα υλικά της ζύμης και φτιάχνεις μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή και αρκετά απαλή. Ψήσε ανάλογα με το μέγεθος και την γέμιση! Ψήστε μέχρι να χρυσίσουν! Αν η γέμισή σου είναι πιο υγρή ψήσε σε χαμηλότερη θερμοκρασία περίπου 170 βαθμούς!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...