Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυκιά ζύμη

Αυτή τη ζυμη κατά βαση τη χρησιμοποιείς για να κάνεις γλυκά πιτάκια, γεμιστά μεπραλίνα, μαρμελάδα ή φρούτα! Όμως δεν είναι τόσο γλυκειά και ταιριάζει σε πιτάκια με ανθότυρο!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι sprite

½ ποτήρι ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Βάζεις μαζί όλα τα υλικά της ζύμης και φτιάχνεις μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή και αρκετά απαλή. Ψήσε ανάλογα με το μέγεθος και την γέμιση! Ψήστε μέχρι να χρυσίσουν! Αν η γέμισή σου είναι πιο υγρή ψήσε σε χαμηλότερη θερμοκρασία περίπου 170 βαθμούς!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια