Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τραπέζι!

Υλικά
2-2,5 κιλά χοιρινός σιδηρόδρομος (ενωμένα παϊδάκια)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
2 πρέζα σκόρδο αποξηραμένο
2 κ.σ. κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
2 κ.σ. σάλτσα BBQ

Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ βάλε τα υλικά (εκτός από ελαιόλαδο) και τα ανακάτεψε. Άλειψε καλά το κρέας με ελαιόλαδο και πασπάλισέ το με μπαχαρικά ώστε να κολλήσουν παντού. Προθέρμανε τον φούρνο στους 140-150 °C. Τοποθέτησε το σιδηρόδρομο στη σχάρα του φούρνου και απο κάτω βάλε ένα ταψί με νεράκι να πέφτουν εκεί τα λίπη! Να μην είναι το κρέας μέσα στο νερό αλλά πάνω στη σχάρα και από κάτω το ταψί! Άσε να σιγοψηθεί για μιάμιση ώρα γυρίζοντας το κρέας κάθε 30 λεπτά. Στον πάγκο της κουζίνας βάλε 3 κομμάτια αλουμινόχαρτο το ένα παράλληλα στο άλλο να ακουμπάνε λίγο στο άλλο και βάλε μέσα το σιδηρόδρομο, με το λίπος προς τα πάνω. Πασπάλισε το κρέας με ζάχαρη και κρεμμύδι και κλείσε προσεκτικά χωρίς να σκίσεις το αλουμινόχαρτο. Τοποθέτησε την αλεσμένη πλευρά προς τα κάτω και ψήσε για 45 λεπτά να καραμελώσει. Απέσυρε το πακέτο από τον φούρνο και το άσε να σταθεί για 15'. Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο, άλειψε με BBQ sauce και το άφησε στη σχάρα πάλι με κλειστό το φούρνο μέχρι να κρυώσει ο φούρνος! Τέλος απλώνουμε σε ξύλο κοπής μεγάλη ποσότητα BBQ sauce, ακουμπάς πάνω το καραμελωμένο κρέας και κόβουμε τα παιδάκια κάθετα ένα-ένα. Σέρβιρε με πατάτες και πίτες για σουβλάκι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!