Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια
βαλσάμικο ξύδι μαζί με τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης και αφήνουμε να πάρει βράση και ανακάτευε. Μόλις αρχίζει να βράζει το βγάζεις από τη φωτιά και άσε το να κρυώσει λίγο. Στάξτε το ζεστό υγρό χρησιμοποιώντας ένα σταγονόμετρο ή σύριγγα μέσα στο κρύο ελαιόλαδο. Είναι η καλύτερη μέθοδος για ίδιες σταγόνες, ίσου μεγέθους.  Με ένα πιρούνι, έχεις το ίδιο αποτέλεσμα βουτώντας την άκρη του στο βαλσάμικο. Απλά δεν θα είναι του ίδιου μεγέθους. Μόλις τελειώσεις βγάλε τα από το ελαιόλαδο! Διακόσμησε τα φαγητά σου!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...