Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΤΌΝΑΤΣ ΦΟΎΡΝΟΥ ΓΕΜΙΣΤΆ ΜΕ ΠΑΤΙΣΕΡΊ

🛑🍩🍩 ΓΕΜΙΣΤΆ ΝΤΌΝΑΤΣ ΦΟΎΡΝΟΥ🍩🍩🛑


🔸Yλικά
🍴Ζύμη 1 κούπα χλιαρό γαλα
1 φακελάκι μαγια
1 αβγο
450γρ. αλεύρι (θα χρειαστεί λίγο ακόμα )
5-6 κ.σ. ζάχαρη,
2 κ.σ. βουτυρο λιωμένο
🍴Κρέμα 3 κούπες γάλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
½ κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κ.σ. βούτυρο
2 κρόκους

🔸Εκτέλεση:
🍴Ζύμη Βάλε το χλιαρό γάλα, την μαγιά και την ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Άφησε πέντε λεπτά και έπειτα πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζύμωσε καλά να γίνει μια απαλή ζύμη. Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα για να μην κολλάει στα χέρια. Άφησε μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Πλασέ μικρά μπαλάκια και βάλτα σε ταψί με λαδόκολλα. ΠΡΟΣΟΧΉ να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Άφησε μισή ώρα ακόμα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν! Εξαρτάται το μέγεθος.
Όσο τα ψήνεις κάνε την κρέμα για να κρυώσει.
🍴Κρέμα Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύεις καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Μόλις γίνει, εκτός φωτιάς βάζεις το βούτυρο, τις βανίλιες και τους κρόκους ανακατεύεις γρήγορα. Αφήνεις να κρυώσει.
Η σύνθεση είναι απλή. Κάνεις μια τράπουλα στην ακρη κάθε ντόνατ. Με κόρνε γεμίζεις. Αν δεν έχεις κόρνε άνοιξε λίγο στην άκρη και γέμισε με ένα κουταλάκι. Στο τέλος μου έμεινε λίγο κρέμα έβαλα λίγο σοκολάτα και άπλωσα από πανω!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...