Ψωμάκι γλυκό και διαφορετικό. Εντυπωσιακό στην εμφάνηση και πολύ νόστιμο. Ιδανικό για καφεδάκι, ειδικά με τη συνοδεία πραλίνας ή λιωμένης σοκολάτας!
🐆Υλικά
Βάση 560 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη
1 φακελακι μαγιά ξερή
2 βανίλιες
50 γρ. βούτυρο
380 γαλα για τα έξτρα μίγματα
Μαύρο 50 γρ. μαύρη σοκολάτα ή 1 κ.γλ. χρώμα ζαχαροπλαστικής
10γρ κακάο
Καφέ 30γρ. κακάο
🐆Εκτέλεση
Πολύ απλή σαν αρχική διαδικασία.
Βάζεις όλα τα υλικά για την βάση στο μίξερ με το γάντζο.
Ζυμώνεις για πέντε λεπτά. Μοιράζεις το μείγμα σε 3 μέρη.
Ένα λίγο πιο μεγάλο, και δύο ίσα.
Σε τρία μπολ, αφήνεις το μεγαλύτερο κομμάτι άσπρο.
Για το μαύρο προσθέτεις τα υλικά στο μπολ και ανακατεύεις.
Για το καφέ ρίχνεις το κακό και ζυμώνεις να πάρει κι αυτό χρώμα.
Αφήνεις μία ώρα να φουσκώσουν.
Όταν φουσκώσουν, χωρίζεις το κάθε μείγμα σε 6 μπαλακια και τα βάζεις στην άκρη.
Αρχικά παίρνεις τα καφε μπαλάκια και ανοίγεις την ζύμη με τα χέρια μακρόστενη.
Έπειτα ανοίγεις τη μαύρη ζύμη με τον πλαστή το κάθε μπαλάκι σε μάκρος όσο ειναι τα καφε και όσο πιο λεπτό μπορείς ώστε να χωρέσει το καφε μέσα.
Τυλίγεις στην μαύρη ζύμη μέσα στο καφε. μακρόστενο ζυμάρι και το κλείνεις.
Τέλος ανοίγεις και τα άσπρα ζυμαρακια στο ίδιο μήκος με τα άλλα και καλύπτεις με το λευκό ζυμάρι.
Βάζεις το μίγμα σε ταψάκι κέικ.
Αφήνεις μία ώρα ακόμα να φουσκώσει.
Ψήνεις στους 170°C για 35-40 λεπτά!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου