Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λεπάρ γλυκό ψωμάκι του Ακη 🐆

Ψωμάκι γλυκό και διαφορετικό. Εντυπωσιακό στην εμφάνηση και πολύ νόστιμο. Ιδανικό για καφεδάκι, ειδικά με τη συνοδεία πραλίνας ή λιωμένης σοκολάτας!

🐆Υλικά
Βάση 560 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη
1 φακελακι μαγιά ξερή
2 βανίλιες
50 γρ. βούτυρο
380 γαλα για τα έξτρα μίγματα
Μαύρο 50 γρ. μαύρη σοκολάτα ή 1 κ.γλ. χρώμα ζαχαροπλαστικής
10γρ κακάο
Καφέ 30γρ. κακάο

🐆Εκτέλεση
Πολύ απλή σαν αρχική διαδικασία. 
Βάζεις όλα τα υλικά για την βάση στο μίξερ με το γάντζο. 
Ζυμώνεις για πέντε λεπτά. Μοιράζεις το μείγμα σε 3 μέρη. 
Ένα λίγο πιο μεγάλο, και δύο ίσα. 
Σε τρία μπολ, αφήνεις το μεγαλύτερο κομμάτι άσπρο. 
Για το μαύρο προσθέτεις τα υλικά στο μπολ και ανακατεύεις. 
Για το καφέ ρίχνεις το κακό και ζυμώνεις να πάρει κι αυτό χρώμα. 
Αφήνεις μία ώρα να φουσκώσουν.
Όταν φουσκώσουν, χωρίζεις το κάθε μείγμα σε 6 μπαλακια και τα βάζεις στην άκρη. 
Αρχικά παίρνεις τα καφε μπαλάκια και ανοίγεις την ζύμη με τα χέρια μακρόστενη.
Έπειτα ανοίγεις τη μαύρη ζύμη με τον πλαστή το κάθε μπαλάκι σε μάκρος όσο ειναι τα καφε και όσο πιο λεπτό μπορείς ώστε να χωρέσει το καφε μέσα.
Τυλίγεις στην μαύρη ζύμη μέσα στο καφε. μακρόστενο ζυμάρι και το κλείνεις.
Τέλος ανοίγεις και τα άσπρα ζυμαρακια στο ίδιο μήκος με τα άλλα και καλύπτεις με το λευκό ζυμάρι.
Βάζεις το μίγμα σε ταψάκι κέικ.
Αφήνεις μία ώρα ακόμα να φουσκώσει.
Ψήνεις στους 170°C για 35-40 λεπτά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια