Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΟΥΠΕΡ ΖΟΥΜΕΡΟ & ΣΟΚΟΛΑΤΈΝΙΟ ΚΕΙΚ

Δηλώνω ερωτευμένη με την σοκολάτα. Σου υπογράφω λοιπόν πως νιώθεις το ίδιο με εμένα αυτό είναι το γλυκό σου. Υλικά λίγα, συνταγή απλή, εκτέλεση εύκολη, αποτέλεσμα σούπερ! Trust me 🍫









Υλικά
Κέικ 5 αυγά
1 φλ. αλεύρι
½ φλ. κακάο
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανιλλινες
1 φλ. μαργαρίνη λιωμένη
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. χυμό πορτοκάλι
Σιρόπι 500 γρ. νερό
½ φλ. κακάο
1 φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Απλά τα πράγματα! Χτυπάς όλα τα υλικά για το κέικ μαζί για πέντε λεπτά. Βάζεις το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 22 εκ.  και ψήνεις για 30 λεπτά στους 180°C σε καλά προθερμασμενο φουρνο!
Για το σιρόπι βάζεις όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύεις και αφήνεις σε σιγανή φωτιά για περίπου πέντε λεπτά. Το φτιάχνεις περίπου όσο ψήνεται το κέικ για να κρυώσει λίγο.
Βγάζεις το κέικ απ' το φούρνο αφήνεις δέκα λεπτά και ποτίζεις με το σιρόπι. Μετά από μισή ώρα είναι έτοιμο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...