Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΟΥΠΕΡ ΖΟΥΜΕΡΟ & ΣΟΚΟΛΑΤΈΝΙΟ ΚΕΙΚ

Δηλώνω ερωτευμένη με την σοκολάτα. Σου υπογράφω λοιπόν πως νιώθεις το ίδιο με εμένα αυτό είναι το γλυκό σου. Υλικά λίγα, συνταγή απλή, εκτέλεση εύκολη, αποτέλεσμα σούπερ! Trust me 🍫









Υλικά
Κέικ 5 αυγά
1 φλ. αλεύρι
½ φλ. κακάο
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανιλλινες
1 φλ. μαργαρίνη λιωμένη
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. χυμό πορτοκάλι
Σιρόπι 500 γρ. νερό
½ φλ. κακάο
1 φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Απλά τα πράγματα! Χτυπάς όλα τα υλικά για το κέικ μαζί για πέντε λεπτά. Βάζεις το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 22 εκ.  και ψήνεις για 30 λεπτά στους 180°C σε καλά προθερμασμενο φουρνο!
Για το σιρόπι βάζεις όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύεις και αφήνεις σε σιγανή φωτιά για περίπου πέντε λεπτά. Το φτιάχνεις περίπου όσο ψήνεται το κέικ για να κρυώσει λίγο.
Βγάζεις το κέικ απ' το φούρνο αφήνεις δέκα λεπτά και ποτίζεις με το σιρόπι. Μετά από μισή ώρα είναι έτοιμο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια