Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

👅👅ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΦΡΕΤΑ👅👅

Πριν λίγο καιρό είχα κάνει μια κρέμα με ζαχαρουχο γάλα, το αποτέλεσμα με εντυπωσίασε! Βαδίζοντας στην ίδια συνταγή, με τα ίδια υλικά και αλλάζοντας απλά την πυκνότητα έφτιαξα τα τέλεια σοκολατάκια.



Υλικά
1 ζαχαρουχο γάλα
200 γρ. κουβερτουρα ψιλοκομμένη
2 κ.σ. κακάο σκόνη
5 σοκοφρετες
1 χούφτα ξηρούς καρπούς
200 γρ. κουβερτουρα για το τύλιγμα

Εκτέλεση
Τρίψε τις σοκοφρετες και τους ξηρούς καρπούς. Βάλε σε αντικολλητικό χαρτί και ψησε στο φούρνο στους 180°C για δέκα λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το γάλα με το κακάο ανακάτεψε καλά και ρίξε την σοκολάτα μεσα.

Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ένωσε τα δύο μείγματα καλα. Μετέφερε σε ένα μπολ και άφησε το μισή ώρα στο ψυγείο. Λιώσε την υπόλοιπη κουβερτουρα. Έπειτα κάνε μπαλάκια και βουτά στην λιωμένη κουβερτουρα. Τοποθέτησε σε ένα αντικολλητικό χαρτί και έτοιμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια