Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

𝒃𝒓𝒐𝒘𝒏𝒊𝒆 𝒇𝒖𝒍𝒍 𝒐𝒇 𝒄𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 🍫

Μια πολύ διαφορετική συνταγη, αρκετά εντυπωσιακή θα έλεγα. Βλέποντας την θεωρείς πως είναι περίπλοκη, χρονοβόρα και κοστίζει αλλά δεν ισχύει κανένα απ' αυτά! Ζουμερή σοκολατένια μπουκίτσα με αφράτη, αέρινη σαντιγί που την λούζει σοκολάτα. Σοκολάτα που μετά παγώνει και γίνεται τραγανή!








Υλικά 
Κέικ 400 γραμμάρια Merenda ή Nutella
2 αβγά
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. κουβερτουρα

Εκτέλεση 
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν και η ζύμη να γίνει ομοιογενής. Βουτυρώνεις 8 ατομικά φορμακια, μοιράζεις την ζύμη, ψήνεις για 12 λεπτά στους 180°C  σε προθερμασμενο φουρνο.
°Για την σαντιγί, χτυπάς πολύ καλα την κρέμα γάλακτος, μόλις ψηθούν τα μπράουνι, αφήνεις έξω να κρυώσουν καλά. Ξεφορμαρεις και βάζεις από πάνω την σαντιγί. Αφήνεις μισή ώρα στο ψυγείο.
°Λιωνεις την κουβερτουρα και ρίχνεις από πάνω την σοκολάτα. Προσοχή να έχει πέσει λίγο η θερμοκρασία της σοκολάτας. Αφήνεις να σταθεί καλά η σοκολάτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια