Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

❗❗❗Γλυκό... πείραμα❗❗❗

Άλλο ενα πείραμα λοιπόν που είπα να κανω! Τι έχω να χάσω; Έβλεπα όλα τα γλυκά που φτιάχνουν με τις θήκες σιλικόνης και είπα να το δοκιμάσω! Παράλληλα έκανα και δύο κρέμες πολύ απλές! Την μια δοκιμασμένη με μεγάλη επιτυχία και η άλλη τελικά είχε την επιτυχία που φαινόταν στο μυαλό μου ότι θα χει! Είναι όλα φτιαγμένα εξ ολοκλήρου σε ένα και μόνο σκεύος εκτός φυσικά της θηκης που θα φτιάξεις το γλυκό σου!





Υλικά:
Βάση 1 πακέτο μπισκότα
100 γρ. βιταμ
Κρέμα 1 200 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. μερέντα
Κρέμα 2 200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 πακέτα καραμελακια τυπου σμαρτιζ

Εκτέλεση
Πάρε ένα μουλτι και ξεκινά.... Για την βάση μέσα στο μουλτι χτύπησε σε σκόνη τα μπισκότα και ρίξε λιωμένη την μαργαρίνη. Μοίρασε σε έξι θήκες σιλικόνης το μείγμα αυτό. Πίεσε καλά με ένα μικρό βαζάκι που εφάπτεται πάνω ή με ένα κουτάλι της σούπας, έτσι ώστε να γίνει συμπαγές το μείγμα. Άσε στο ψυγείο για δέκα λεπτά. Παράλληλα φτιάξε την πρώτη κρέμα. Πλύνε το μουλτι κι εκεί μέσα ρίξε την κρέμα γάλακτος και την μερέντα. Χτύπησε καλά για δύο τρια λεπτά. Μοίρασε την κρεμα στις έξι θήκες μέχρι τα ⅔. Έπειτα κάνε και την άλλη κρεμα με την ίδια διαδικασία. Ρίξε τα πολύχρωμα καραμελακια στο μουλτι και την κρέμα γάλακτος. Χτυπησε για δύο με τρία λεπτά,μοίρασε να καλυφθεί η επιφάνεια και άσε στην κατάψυξη μία ώρα. Βγάλε και ξεφορμαρε πολύ απλα. Κάλυψε με ότι θέλεις!
🛑 Στα μισά έβαλα σαντιγί και στα άλλα εκανα μια απλή σάλτσα σοκολάτας. Έβαλα 4 κουταλιές της σούπας Μερέντα και το μισό από το μικρό εβαπορέ γαλατάκι. Μέσα σε ένα μπρίκι του καφέ τα ανακατεψα να λιώσει η Μερέντα. Άφησα λίγο να κρυώσει και έριξα από πανω! 🛑

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...