Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

❗❗❗Γλυκό... πείραμα❗❗❗

Άλλο ενα πείραμα λοιπόν που είπα να κανω! Τι έχω να χάσω; Έβλεπα όλα τα γλυκά που φτιάχνουν με τις θήκες σιλικόνης και είπα να το δοκιμάσω! Παράλληλα έκανα και δύο κρέμες πολύ απλές! Την μια δοκιμασμένη με μεγάλη επιτυχία και η άλλη τελικά είχε την επιτυχία που φαινόταν στο μυαλό μου ότι θα χει! Είναι όλα φτιαγμένα εξ ολοκλήρου σε ένα και μόνο σκεύος εκτός φυσικά της θηκης που θα φτιάξεις το γλυκό σου!





Υλικά:
Βάση 1 πακέτο μπισκότα
100 γρ. βιταμ
Κρέμα 1 200 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. μερέντα
Κρέμα 2 200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 πακέτα καραμελακια τυπου σμαρτιζ

Εκτέλεση
Πάρε ένα μουλτι και ξεκινά.... Για την βάση μέσα στο μουλτι χτύπησε σε σκόνη τα μπισκότα και ρίξε λιωμένη την μαργαρίνη. Μοίρασε σε έξι θήκες σιλικόνης το μείγμα αυτό. Πίεσε καλά με ένα μικρό βαζάκι που εφάπτεται πάνω ή με ένα κουτάλι της σούπας, έτσι ώστε να γίνει συμπαγές το μείγμα. Άσε στο ψυγείο για δέκα λεπτά. Παράλληλα φτιάξε την πρώτη κρέμα. Πλύνε το μουλτι κι εκεί μέσα ρίξε την κρέμα γάλακτος και την μερέντα. Χτύπησε καλά για δύο τρια λεπτά. Μοίρασε την κρεμα στις έξι θήκες μέχρι τα ⅔. Έπειτα κάνε και την άλλη κρεμα με την ίδια διαδικασία. Ρίξε τα πολύχρωμα καραμελακια στο μουλτι και την κρέμα γάλακτος. Χτυπησε για δύο με τρία λεπτά,μοίρασε να καλυφθεί η επιφάνεια και άσε στην κατάψυξη μία ώρα. Βγάλε και ξεφορμαρε πολύ απλα. Κάλυψε με ότι θέλεις!
🛑 Στα μισά έβαλα σαντιγί και στα άλλα εκανα μια απλή σάλτσα σοκολάτας. Έβαλα 4 κουταλιές της σούπας Μερέντα και το μισό από το μικρό εβαπορέ γαλατάκι. Μέσα σε ένα μπρίκι του καφέ τα ανακατεψα να λιώσει η Μερέντα. Άφησα λίγο να κρυώσει και έριξα από πανω! 🛑

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!