Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

🛑ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΌΤΟΥ🛑ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΡΕΜΑ🛑

Πραγματικά το λέω συ νε χώς! Άλλη μια απλή συνταγή με την αγαπημένη αμερικανική συνταγή για μπισκότα. Εγώ τουλάχιστον την λατρεύω από τότε που άρχισα να την φτιάχνω. Την εδώ κάνει σε πολλές παραλλαγές αλλά αυτή πιστεύω είναι η πιο καλη!!! Ακόμη μια πολύ οικονομική συνταγή για εύκολο γλυκάκι. Θα σου πάρει χρόνο μόνο η ζύμη που θέλει να παγώσει λίγο.. 






Υλικά
Για τη ζύμη 1 πακέτο μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
1 ½ φλ. αλεύρι
1 βανιλλινη
1 φακελάκι κουβερτουρα σε σταγόνες
Για την κρέμα 250 γρ. κουβερτουρα ψιλοκομμένη
1 ζαχαρουχο γάλα
1 βανιλλινη

Εκτέλεση
Ζύμη Χτύπησε την μαργαρίνη με την ζάχαρη πέντε λεπτά να αφρατεψει καλά. Πρόσθεσε την βανιλλινη, το αλεύρι και τον κουβερτουρα. Ζύμωσε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε ταψάκι 20 εκ. καλά βουτυρωμενο και αλευρωμενο στρώσε με τα χέρια σου την ζύμη. Πρόσεξε να κάνεις και τοιχώματα για να σταθεί η κρεμα μέσα. Άσε στην κατάψυξη για μισή ώρα και έπειτα ψησε για 15' σε προθερμασμενο φουρνο στους 180°C. Μόλις βγάλεις την τάρτα απ' το φούρνο φτιάξε την κρεμα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το ζαχαρουχο γαλα και άσε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί. Όταν ζεσταθεί, ρίξε  μεσα την βανιλλινη και την κουβερτουρα ψιλοκομμένη. Ανακάτεψε γρήγορα και καλά έτσι θα λιώσει η κουβερτουρα και πρόσθεσε την κρέμα πάνω στην ταρτα. Άσε μισή ώρα να σταθεί μέσα στο ψυγείο κι έτοιμο το γλυκό!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!