Πραγματικά το λέω συ νε χώς! Άλλη μια απλή συνταγή με την αγαπημένη αμερικανική συνταγή για μπισκότα. Εγώ τουλάχιστον την λατρεύω από τότε που άρχισα να την φτιάχνω. Την εδώ κάνει σε πολλές παραλλαγές αλλά αυτή πιστεύω είναι η πιο καλη!!! Ακόμη μια πολύ οικονομική συνταγή για εύκολο γλυκάκι. Θα σου πάρει χρόνο μόνο η ζύμη που θέλει να παγώσει λίγο..
Υλικά
Για τη ζύμη 1 πακέτο μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
1 ½ φλ. αλεύρι
1 βανιλλινη
1 φακελάκι κουβερτουρα σε σταγόνες
Για την κρέμα 250 γρ. κουβερτουρα ψιλοκομμένη
1 ζαχαρουχο γάλα
1 βανιλλινη
Εκτέλεση
Ζύμη Χτύπησε την μαργαρίνη με την ζάχαρη πέντε λεπτά να αφρατεψει καλά. Πρόσθεσε την βανιλλινη, το αλεύρι και τον κουβερτουρα. Ζύμωσε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε ταψάκι 20 εκ. καλά βουτυρωμενο και αλευρωμενο στρώσε με τα χέρια σου την ζύμη. Πρόσεξε να κάνεις και τοιχώματα για να σταθεί η κρεμα μέσα. Άσε στην κατάψυξη για μισή ώρα και έπειτα ψησε για 15' σε προθερμασμενο φουρνο στους 180°C. Μόλις βγάλεις την τάρτα απ' το φούρνο φτιάξε την κρεμα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το ζαχαρουχο γαλα και άσε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί. Όταν ζεσταθεί, ρίξε μεσα την βανιλλινη και την κουβερτουρα ψιλοκομμένη. Ανακάτεψε γρήγορα και καλά έτσι θα λιώσει η κουβερτουρα και πρόσθεσε την κρέμα πάνω στην ταρτα. Άσε μισή ώρα να σταθεί μέσα στο ψυγείο κι έτοιμο το γλυκό!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου