Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

💥💥 ΠΑΝΕΎΚΟΛΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ💥💥

Το πιο εύκολο και απλό παντεσπάνι για τουρτιτσες σπιτικές απλές και οικονομικές!Το φτιάχνω συχνά και με πολλή φαντασία φτιάχνεις μια υπέροχη τούρτα!!! 




•Υλικά
2 φλ. αλεύρι
2 φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
Βανίλια και ξυσμα λεμονιου
1 φλ. γάλα εβαπορέ

•Εκτέλεση

 Χτυπάς τ'ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σα μαρέγκα. Ρίχνεις το ενα φλιτζάνι ζάχαρης σιγά σιγά, ενώ χτυπάς. Αλλάζεις μείγμα και χτυπάς την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους. Αναμειγνύεις αλεύρι, μπέικιν, αλάτι, βανίλια και ξύσμα καλά κοσκινισμένα. Ρίχνεις μέσα στο μίξερ με το μείγμα των κρόκων το γάλα και σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι. Παίρνεις απ' το μίξερ και με μια σπάτουλα ενώνεις την μαρέγκα με τα άλλα υλικά. Ψήνεις σε καλά βουτυρωμενη φόρμα στους 180°C για 40 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει και κάνεις την σύνθεση για την τούρτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια