Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

💥💥 ΠΑΝΕΎΚΟΛΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ💥💥

Το πιο εύκολο και απλό παντεσπάνι για τουρτιτσες σπιτικές απλές και οικονομικές!Το φτιάχνω συχνά και με πολλή φαντασία φτιάχνεις μια υπέροχη τούρτα!!! 




•Υλικά
2 φλ. αλεύρι
2 φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
Βανίλια και ξυσμα λεμονιου
1 φλ. γάλα εβαπορέ

•Εκτέλεση

 Χτυπάς τ'ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σα μαρέγκα. Ρίχνεις το ενα φλιτζάνι ζάχαρης σιγά σιγά, ενώ χτυπάς. Αλλάζεις μείγμα και χτυπάς την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους. Αναμειγνύεις αλεύρι, μπέικιν, αλάτι, βανίλια και ξύσμα καλά κοσκινισμένα. Ρίχνεις μέσα στο μίξερ με το μείγμα των κρόκων το γάλα και σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι. Παίρνεις απ' το μίξερ και με μια σπάτουλα ενώνεις την μαρέγκα με τα άλλα υλικά. Ψήνεις σε καλά βουτυρωμενη φόρμα στους 180°C για 40 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει και κάνεις την σύνθεση για την τούρτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...