Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

🧨🧨ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ!!!

Κάθε φορά το λέω.. ναι έχω καταντήσει βαρετή, αλλά έτσι είναι! ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ και ΓΡΉΓΟΡΗ συνταγή χωρίς καθόλου ζάχαρη, για άλλη μια φορά!








Υλικά
Κρέμα 1 λίτρο γάλα
2 βανιλλινες
3 κ.σ. στέβια ή φρουκτόζη κρυσταλλική
1 κ.σ. μαργαρίνη
4 κ.σ. κορν φλάουρ
Φύλλο 1 φύλλο σφολιάτας
1 χούφτα στέβια ή φρουκτόζη κρυσταλλική
Λίγη μαργαρίνη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση
Για το φύλλο. Σε ένα τετράγωνο ταψάκι μικρό μιας χρήσης, βουτυρωσε και άπλωσε το φύλλο της σφολιάτας. Πάτα καλά τις άκρες να σταθούν οι γωνίες πάνω στο ταψάκι ώστε να κάνει τοιχώματα. Κοψε με ένα κουτάλι λίγη μαργαρίνη και με τα χέρια σου ρίξε πάνω στο φύλλο σε διάφορα σημεία. Πασπάλισε και με την στέβια και ψησε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170°C για είκοσι λεπτά. Μέχρι νααρει ωραίο χρυσό χρώμα.
Για την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ρίξε όλα τα υλικά και ανακάτεψε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Βάλε σε χαμηλή φωτιά και ανακατευε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Σύνθεση. Μόλις γίνει η σφολιάτα βγάλε την σφολιάτατον φούρνο ναι με ένα πιρούνι πάτησε την να βγει όλος ο αέρας απ' το φυλλο. Ρίξε την κρέμα από πάνω και άσε δέκα λεπτά ακόμη στον φούρνο. Βγάλε. Πασπάλισε με μπόλικη κανέλλα κι έτοιμο!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!