Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

🧨🧨ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ!!!

Κάθε φορά το λέω.. ναι έχω καταντήσει βαρετή, αλλά έτσι είναι! ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ και ΓΡΉΓΟΡΗ συνταγή χωρίς καθόλου ζάχαρη, για άλλη μια φορά!








Υλικά
Κρέμα 1 λίτρο γάλα
2 βανιλλινες
3 κ.σ. στέβια ή φρουκτόζη κρυσταλλική
1 κ.σ. μαργαρίνη
4 κ.σ. κορν φλάουρ
Φύλλο 1 φύλλο σφολιάτας
1 χούφτα στέβια ή φρουκτόζη κρυσταλλική
Λίγη μαργαρίνη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση
Για το φύλλο. Σε ένα τετράγωνο ταψάκι μικρό μιας χρήσης, βουτυρωσε και άπλωσε το φύλλο της σφολιάτας. Πάτα καλά τις άκρες να σταθούν οι γωνίες πάνω στο ταψάκι ώστε να κάνει τοιχώματα. Κοψε με ένα κουτάλι λίγη μαργαρίνη και με τα χέρια σου ρίξε πάνω στο φύλλο σε διάφορα σημεία. Πασπάλισε και με την στέβια και ψησε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170°C για είκοσι λεπτά. Μέχρι νααρει ωραίο χρυσό χρώμα.
Για την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ρίξε όλα τα υλικά και ανακάτεψε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Βάλε σε χαμηλή φωτιά και ανακατευε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Σύνθεση. Μόλις γίνει η σφολιάτα βγάλε την σφολιάτατον φούρνο ναι με ένα πιρούνι πάτησε την να βγει όλος ο αέρας απ' το φυλλο. Ρίξε την κρέμα από πάνω και άσε δέκα λεπτά ακόμη στον φούρνο. Βγάλε. Πασπάλισε με μπόλικη κανέλλα κι έτοιμο!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...