Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

🧨🧨ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ!!!

Κάθε φορά το λέω.. ναι έχω καταντήσει βαρετή, αλλά έτσι είναι! ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ και ΓΡΉΓΟΡΗ συνταγή χωρίς καθόλου ζάχαρη, για άλλη μια φορά!








Υλικά
Κρέμα 1 λίτρο γάλα
2 βανιλλινες
3 κ.σ. στέβια ή φρουκτόζη κρυσταλλική
1 κ.σ. μαργαρίνη
4 κ.σ. κορν φλάουρ
Φύλλο 1 φύλλο σφολιάτας
1 χούφτα στέβια ή φρουκτόζη κρυσταλλική
Λίγη μαργαρίνη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση
Για το φύλλο. Σε ένα τετράγωνο ταψάκι μικρό μιας χρήσης, βουτυρωσε και άπλωσε το φύλλο της σφολιάτας. Πάτα καλά τις άκρες να σταθούν οι γωνίες πάνω στο ταψάκι ώστε να κάνει τοιχώματα. Κοψε με ένα κουτάλι λίγη μαργαρίνη και με τα χέρια σου ρίξε πάνω στο φύλλο σε διάφορα σημεία. Πασπάλισε και με την στέβια και ψησε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170°C για είκοσι λεπτά. Μέχρι νααρει ωραίο χρυσό χρώμα.
Για την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ρίξε όλα τα υλικά και ανακάτεψε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Βάλε σε χαμηλή φωτιά και ανακατευε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Σύνθεση. Μόλις γίνει η σφολιάτα βγάλε την σφολιάτατον φούρνο ναι με ένα πιρούνι πάτησε την να βγει όλος ο αέρας απ' το φυλλο. Ρίξε την κρέμα από πάνω και άσε δέκα λεπτά ακόμη στον φούρνο. Βγάλε. Πασπάλισε με μπόλικη κανέλλα κι έτοιμο!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια