Υλικά▪️
▪️Βάση 1 φύλλο σφολιάτα
Λίγη στέβια για πασπάλισμα
▪️Κρέμα 1 λίτρο γάλα
1 φλ. Στέβια
1 φάκελο (160 γρ) άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 κ.σ. κορν φλάουρ
▪️1 κουτι μορφατ
Εκτέλεση
▪️Για το μιλφέιγ με σφολιάτα, βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψακι. Απλώσε επάνω το φύλλο σφολιάτας και με ένα πιρούνι τρύπησε παντού. Ψησε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για 10΄. Βγάλε τη σφολιάτα από το φούρνο και πάτησε την με τα χέρια να ξεφουσκώσει, φορώντας όμως γάντια να μην κάεις. Πασπάλισε το φύλλο, με μια χούφτα στέβια κρυσταλλική. Κατέβασε το φούρνο στους 170°C και ψησε για 20 λεπτά ακόμη. Μόλις γίνει άφησε να κρυώσει καλα.
▪️Για την κρέμα. Βάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (γαλα, στέβια, άνθος αραβοσίτου, κορν φλάουρ) ανακάτεψε καλά να διαλυθούν οι δυο σκόνες και βάλε σε χαμηλή φωτιά. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις γίνει άφησε να κρυώσει.
▪️Μόλις κρυώσει η κρέμα χτύπησε την στο μίξερ μαζί με την κρέμα μορφατ να αφρατεψουν.
▪️Κόψε κατά μήκος την ψημένη σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη. Βάλε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο, απλώσ τη μισή κρέμα, βάλε το άλλο φύλλο σφολιάτας βάλε την υπόλοιπη κρέμα και σκέπασε με το τρίτο φύλλο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου