Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

💚💚Μille Feuille / ΜΙΛΦΈΙΓ ΜΕ ΣΤΈΒΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΖΆΧΑΡΗ 💚💚

Υλικά▪️

▪️Βάση 1 φύλλο σφολιάτα

Λίγη στέβια για πασπάλισμα

▪️Κρέμα 1 λίτρο γάλα

1 φλ. Στέβια

1 φάκελο (160 γρ) άνθος αραβοσίτου βανίλια

2 κ.σ. κορν φλάουρ

▪️1 κουτι μορφατ

Εκτέλεση
▪️Για το μιλφέιγ με σφολιάτα, βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψακι. Απλώσε επάνω το φύλλο σφολιάτας και με ένα πιρούνι τρύπησε παντού. Ψησε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για 10΄. Βγάλε τη σφολιάτα από το φούρνο και πάτησε την με τα χέρια να ξεφουσκώσει, φορώντας όμως γάντια να μην κάεις. Πασπάλισε το φύλλο, με μια χούφτα στέβια κρυσταλλική. Κατέβασε το φούρνο στους 170°C και ψησε για 20 λεπτά ακόμη. Μόλις γίνει άφησε να κρυώσει καλα.
▪️Για την κρέμα. Βάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (γαλα, στέβια, άνθος αραβοσίτου, κορν φλάουρ) ανακάτεψε καλά να διαλυθούν οι δυο σκόνες και βάλε σε χαμηλή φωτιά. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις γίνει άφησε να κρυώσει.
▪️Μόλις κρυώσει η κρέμα χτύπησε την στο μίξερ μαζί με την κρέμα μορφατ να αφρατεψουν.
▪️Κόψε κατά μήκος την ψημένη σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη. Βάλε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο, απλώσ τη μισή κρέμα, βάλε το άλλο φύλλο σφολιάτας βάλε την υπόλοιπη κρέμα και σκέπασε με το τρίτο φύλλο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...