Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γαριδομακαρονάδα 🍤🍝🥘

Αυτό το φαγητό για μενα είναι το καλοκαίρι κυριολεκτικά 🍉 Έρωτας μεγάλος!

Υλικά (4 άτομα)
1 πακετο λαζανάκι
500 γρ. γαρίδες φρέσκιες (ή κατεψυγμένες με κέλυφος) 
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φρέσκια ντομάτα
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
λάδι
αλάτι
πιπέρι
νερό

Εκτέλεση
Ψιλοκοψε και σοταρε τα λαχανικά σταδιακά αρχικα από το κρεμμύδι και την πιπεριά έπειτα ρίξε το σκόρδο, τον πελτέ, το τσίπουρο, τη ζάχαρη, την φρέσκια ντομάτα. Πρόσθεσε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, βάλε τις γαρίδες και άσε σε σιγανή φωτιά να βράσει. Μετά από 10-15 λεπτά σβήσε και ρίξε τον ψιλοκομμένο άνηθο. Βράσε τα μακαρόνια με μπόλικο αλάτι, και μόλις γίνουν, σταγγισε από το νερό και ανακάτεψε με την σάλτσα εκτός από πίσω τις γαρίδες! Σέρβιρε με τις γαρίδες!

Τιπ αν νηστεύεις φτιάξε την χωρίς λάδι. Αντί για σοταρισμα βράσε λίγο τα λαχανικα, και έπειτα συνέχισε την συνταγή ως έχει. Την φτιάχνω συχνά ετσι όμως πρέπει να φας αμέσως το φαγητό γιατί αλλιώς κολλάει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...