Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γαριδομακαρονάδα 🍤🍝🥘

Αυτό το φαγητό για μενα είναι το καλοκαίρι κυριολεκτικά 🍉 Έρωτας μεγάλος!

Υλικά (4 άτομα)
1 πακετο λαζανάκι
500 γρ. γαρίδες φρέσκιες (ή κατεψυγμένες με κέλυφος) 
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φρέσκια ντομάτα
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
λάδι
αλάτι
πιπέρι
νερό

Εκτέλεση
Ψιλοκοψε και σοταρε τα λαχανικά σταδιακά αρχικα από το κρεμμύδι και την πιπεριά έπειτα ρίξε το σκόρδο, τον πελτέ, το τσίπουρο, τη ζάχαρη, την φρέσκια ντομάτα. Πρόσθεσε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, βάλε τις γαρίδες και άσε σε σιγανή φωτιά να βράσει. Μετά από 10-15 λεπτά σβήσε και ρίξε τον ψιλοκομμένο άνηθο. Βράσε τα μακαρόνια με μπόλικο αλάτι, και μόλις γίνουν, σταγγισε από το νερό και ανακάτεψε με την σάλτσα εκτός από πίσω τις γαρίδες! Σέρβιρε με τις γαρίδες!

Τιπ αν νηστεύεις φτιάξε την χωρίς λάδι. Αντί για σοταρισμα βράσε λίγο τα λαχανικα, και έπειτα συνέχισε την συνταγή ως έχει. Την φτιάχνω συχνά ετσι όμως πρέπει να φας αμέσως το φαγητό γιατί αλλιώς κολλάει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια