Υλικά (4 άτομα)
1 πακετο λαζανάκι
500 γρ. γαρίδες φρέσκιες (ή κατεψυγμένες με κέλυφος)
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φρέσκια ντομάτα
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
λάδι
αλάτι
πιπέρι
νερό
Εκτέλεση
Ψιλοκοψε και σοταρε τα λαχανικά σταδιακά αρχικα από το κρεμμύδι και την πιπεριά έπειτα ρίξε το σκόρδο, τον πελτέ, το τσίπουρο, τη ζάχαρη, την φρέσκια ντομάτα. Πρόσθεσε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, βάλε τις γαρίδες και άσε σε σιγανή φωτιά να βράσει. Μετά από 10-15 λεπτά σβήσε και ρίξε τον ψιλοκομμένο άνηθο. Βράσε τα μακαρόνια με μπόλικο αλάτι, και μόλις γίνουν, σταγγισε από το νερό και ανακάτεψε με την σάλτσα εκτός από πίσω τις γαρίδες! Σέρβιρε με τις γαρίδες!
Τιπ αν νηστεύεις φτιάξε την χωρίς λάδι. Αντί για σοταρισμα βράσε λίγο τα λαχανικα, και έπειτα συνέχισε την συνταγή ως έχει. Την φτιάχνω συχνά ετσι όμως πρέπει να φας αμέσως το φαγητό γιατί αλλιώς κολλάει!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου