Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά!
Υλικά
¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ζάχαρη
1φλ. σπορέλαιο
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη
1 μπείκιν πάουντερ
1 βανιλλίνη
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
Λιγο γαρύφαλλο σκόνη
6 αυγά
Για το σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
2 φ. νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη.
Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου