Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

🔴ΕΥΚΟΛΗ, ΑΦΡΑΤΗ, ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ🔴

500 γρ. γιαούρτι στραγγισττό


200 γρ. ηλιέλαιο

1 πρέζα αλάτι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

🔹ΕΚΤΈΛΕΣΗ

 Ανακατεύεις σε δύο μπολ στερεά και υγρά υλικά και ύστερα ρίχνεις σιγά σιγά, ζυμώνοντας, τα στερεά μέσα στα υγρά μέχρι να γίνει η ζύμη.
Πιο απλά αν υπάρχει η δυνατότητα, βάζεις όλα τα υλικά μέσα στον κάνει του μίξερ και με τον γάντζο ζυμώνεις για πέντε λεπτά. Στο τέλος βοηθάει λίγο με το χέρι να δώσεις σχήμα στη ζύμη και άφησε την να ξεκουραστεί μισή ώρα. Έπειτα κόψε μπαλάκια άνοιξε τα στο χέρι σου και βάλε την γέμιση της αρεσκείας σου! Ψησε στους 170°C σε προθερμασμενο φουρνο, για 20 λεπτά αν φτιάξεις αυυο το μεγεθος. Ο χρόνος εξαρτάται απ' το μέγεθος που θα τα κάνεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...