Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σοκολατοσφηνακια με 5 υλικά


▪️Υλικά
Σφηνάκια ➡️250 γρ. κουβερτούρα
Βάση ➡️ 10 μπισκότα digestive
50 γρ. μαργαρίνη
Μους➡️ 200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. πραλίνα
▪️ Εκτέλεση
▫️Ψιλόκοψε και λιώσε την κουβερτούρα. Άφησε δέκα λεπτά την σοκολάτα να αρχίσει να πήζει. Μοίρασε σε μικρά πλαστικά ποτηράκια, κουνά κυκλικά να πάει παντού η λιωμένη κουβερτούρα, και βάλε στην κατάψυξη. Έπειτα επανάλαβε άλλη μια φορά την διαδικασία, και βάλε στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Κόψε προσεκτικά τη μια άκρη και σπάσε το πλαστικό ποτηράκι σιγά σιγά.
▫️Τρίψε τα μπισκότα και λιώσε την μαργαρίνη. Ανακάτεψε καλά να γίνει ένα μείγμα. Μοίρασε μέσα στα ποτηράκια.
▫️Χτύπησε την κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα να γίνει μια αφράτη σαντιγύ. Βάλε μέσα στα ποτηράκια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια