Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στεφάνι μπισκότου με κρέμα φράουλα


Υλικά

Μπισκότα 500 γρ. αλεύρι

80 γρ. κακάο

3 αβγά

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου


100 γρ. ζάχαρη άχνη


1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ


Κρέμα 300 γρ.γαλα 

200 γρ. φράουλες

3 κ.σ. κορν φλάουρ

200 γρ. ζαχαρη


Εκτέλεση 

Στον κάδο του μίξερ ρίξε το βούτυρο σε κομματάκια μαζί με την ζάχαρη. Χτύπησε πέντε λεπτά να αφρατεψουν τα δύο υλικά και πρόσθεσε ενα ένα τα υλικά. Ύστερα πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά να γίνει η ζύμη.  Άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών κόψε και δίπλωσε όπως δείχνω στο βίντεο. Ή αλλιώς κάνε ενα μπαλάκι ζύμης, ρολαρε το και άνοιξε σε λαδόκολλα, κλείσε το φύλλο μέσα της, κάνε έτσι έναν κύκλο με την ζύμη και "δεσε" με αλουμινόχαρτο. Τοποθέτησε στο ταψάκι του φούρνου και τα ψήσε στους 160-170°C από 20 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν. Ασε να κρυώσουν καλά και μετά βγάλε πολύ προσεκτικά τα χαρτιά. 

Για την κρέμα, Πολτοποίησε τις φράουλες στο μίξερ και βάλτες μαζί με τα άλλα υλικά για την κρέμα σε μια κατσαρόλα. Ανακάτεψε καλά και βαλτην σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μεχρι να δέσει. Άφησε να κρυώσει κ έπειτα στησε το γλυκό!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...