Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολο Σοκολατένιο Μπισκοτογλυκό χωρίς καθόλου ζάχαρη, μόνο με στέβια

Πολλοί για λόγους υγείας αποφεύγουν την ζάχαρη αλλά δεν μπορούν χωρίς γλυκό! Έτσι το κλασσικό γλυκό της μαμάς το μπισκοτογλυκό ψυγείου που, όλοι σαν παιδάκια αγαπούσαμε έγινε Light! Συνεχίζει να είναι το ίδιο οικονομικό και γρήγορο όμως και το ο ίδιο νόστιμο! Για να το δοκιμάσω λοιπόν το έκανα κι εγώ με στέβια! Βγήκε πολύ ωραίο όπως ήταν αναμενόμενο!




Υλικά
Κρέμα 1 λίτρο γάλα φρέσκο
3 κ.σ. Κορν φλάουρ
2 βανιλλίνες
2 κ.σ. κακάο
100 γρ. στέβια
Βάση 2 πακέτα μπισκότα σοκολάτας με δημητριακά Παπαδοπούλου
Λίγο γάλα να βουτάμε τα μπισκότα
Σαντιγί 1 κουτί μόρφατ
1 μικρό ποτήρι γάλα
3 κ.σ. στέβια
1 βανιλλίνη
Εκτέλεση
Τα πράγματα είναι απλά!
Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά της κρέμας ανακατεύεις καλά και μόλις διαλυθούν βάζεις σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας καλά μέχρι να δέσει η κρέμα! Απλώνεις σε ένα ταψάκι μερικά μπισκότα αφού τα βουτήξεις λίγο μέσα στο γάλα να μαλακώσουν! Βάλε μια στρώση κρέμα και επανάλλαβε με τα μπισκότα και την κρέμα. Άφησε στην άκρη να κρυώσει. Κάνε την σαντιγί. Χτύπησε όλα τα υλικά για την σαντιγί πέντε λεπτά να αφρατέψει και άσε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και το γλυκό. Βάλε την σαντιγί από πάνω κι έτοιμο!
Εναλλακτικά κάνε το γλυκό με την ίδια διαδικασία, αλλά με την διπλάσια ζάχαρη! Και μπισκότα μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις τα κλασσικά τετράγωνα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!