Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολο Σοκολατένιο Μπισκοτογλυκό χωρίς καθόλου ζάχαρη, μόνο με στέβια

Πολλοί για λόγους υγείας αποφεύγουν την ζάχαρη αλλά δεν μπορούν χωρίς γλυκό! Έτσι το κλασσικό γλυκό της μαμάς το μπισκοτογλυκό ψυγείου που, όλοι σαν παιδάκια αγαπούσαμε έγινε Light! Συνεχίζει να είναι το ίδιο οικονομικό και γρήγορο όμως και το ο ίδιο νόστιμο! Για να το δοκιμάσω λοιπόν το έκανα κι εγώ με στέβια! Βγήκε πολύ ωραίο όπως ήταν αναμενόμενο!




Υλικά
Κρέμα 1 λίτρο γάλα φρέσκο
3 κ.σ. Κορν φλάουρ
2 βανιλλίνες
2 κ.σ. κακάο
100 γρ. στέβια
Βάση 2 πακέτα μπισκότα σοκολάτας με δημητριακά Παπαδοπούλου
Λίγο γάλα να βουτάμε τα μπισκότα
Σαντιγί 1 κουτί μόρφατ
1 μικρό ποτήρι γάλα
3 κ.σ. στέβια
1 βανιλλίνη
Εκτέλεση
Τα πράγματα είναι απλά!
Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά της κρέμας ανακατεύεις καλά και μόλις διαλυθούν βάζεις σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας καλά μέχρι να δέσει η κρέμα! Απλώνεις σε ένα ταψάκι μερικά μπισκότα αφού τα βουτήξεις λίγο μέσα στο γάλα να μαλακώσουν! Βάλε μια στρώση κρέμα και επανάλλαβε με τα μπισκότα και την κρέμα. Άφησε στην άκρη να κρυώσει. Κάνε την σαντιγί. Χτύπησε όλα τα υλικά για την σαντιγί πέντε λεπτά να αφρατέψει και άσε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και το γλυκό. Βάλε την σαντιγί από πάνω κι έτοιμο!
Εναλλακτικά κάνε το γλυκό με την ίδια διαδικασία, αλλά με την διπλάσια ζάχαρη! Και μπισκότα μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις τα κλασσικά τετράγωνα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια