Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολα ταρτάκια με λευκή σοκολάτα για τον Βαλεντίνο!!!!

Αν γιορτάζεις τη μέρα αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να κάνεις για να εντυπωσιάσεις! Κι έτσι όμως να μη είναι, το γλυκό αυτό θα σου αρέσει πολύ γιατί είναι γρήγορο χωρίς πολλά υλικά και αρκετά οικονομικό. 





Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 λευκή κουβερτούρα Nestle Dessert
100 γρ. γάλα
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Κόψε το φύλλο σφολιάτας σε 12 κομμάτια. Σε φόρμα για μικρά κέικ 12 θέσεων, από την ανάποδη πλευρά, βουτύρωσε καλά και βάλε τις σφολιάτες έτσι ώστε να γίνουν σαν φωλιές. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά. Όσο ψήνονται χτύπησε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ζέστανε το γάλα ανακατεύοντας να μη κολλήσει και κόψε σε κομματάκια την σοκολάτα. Εύκολο βήμα γιατί οι σοκολάτες Nestle Dessert τεμαχίζονται πανεύκολα! Βάλε σε ένα μπολάκι την σοκολάτα και ρίξε το ζεστό γάλα από πάνω, πρόσθεσε και το χρώμα εδώ. Ανακάτεψε να λιώσει και άφησε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ανέμειξε καλά την σοκολάτα με την σαντιγί ανακατεύοντας καλά και βάλε στο ψυγείο. Κάπου εδώ οι σφολιάτες είναι έτοιμες βγάλε απ τον φούρνο και άφησε να κρυώσουν. Έπειτα κάνε την σύνθεση. Μέσα στις φωλιές της σφολιάτας, βάλε την κρέμα που έφτιαξες. Από πάνω έβαλα λίγες καρδούλες σε τρούφα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια