Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΖΑΧΑΡΌΠΑΣΤΑ

Η πιο καλή συνταγή απ όλες που έχω ψάξει, που έχω βρει κι έχω κάνει! Είναι 100% επιτυχημένη απ όσες φορές την έχω φτιάξει κι έτσι, την μοιράζομαι μαζί σου! Φτιάξε και στόλισε την τούρτα σου! Καντην μοναδική και διαφορετική!



Υλικά
1 κιλό ζάχαρη άχνη
2 φακελάκια των 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
1 κ.γλ. γλυκερίνη ή μαργαρίνη
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 κούπας νερό
3 βανίλιες
Εκτέλεση
Διαλύεις τη ζελατίνη στο νερό μας μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Έπειτα βάζεις  και την γλυκόζη και ανακατεύεις σε μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει ρίξε την γλυκερίνη η την μαργαρίνη και τη βανίλια και βγάλε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Πάρε ένα άλλο μπολ και ρίξε την άχνη ζάχαρη κάνοντας μία λακουβίτσα στη μέση. Στην συνέχεια βάλε τα υγρά υλικά. Εδώ αν θέλεις προσθέτεις χρώμα. ΠΡΟΣΟΧΉ γιατί στην αρχή. Οπότε ανακάτεψε με ένα κουτάλι, και στη συνέχεια να τη ζυμώσεις. Αν νοιώσεις ότι κολλάει πρόσθεσε λίγη άχνη ακόμα. Και η ζαχαρόπαστα είναι έτοιμη. Αν δεν την χρησιμοποίησεις αμέσως τύλιξε με μία διαφάνεια για να μην στεγνώσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια