Είχα καιρό να φτιάξω μια συνταγή με στέβια. Συνήθως χρησιμοποιούσα φρουκτόζη, μα θεωρώ πως η στέβια σε κρυσταλλική μορφή είναι ακριβώς σαν την ζάχαρη και δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην γεύση του γλυκού! Βέβαια είναι πολύ πιο γλυκιά από την ζάχαρη, διαλύεται πιο εύκολα, συνεπώς θα πρέπει να ξέρουμε πως να την χρησιμοποιήσουμε!
Υλικά
1 συσκευασία φυλλα σφολιάτας Famiglia Di Pasta
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 κρέμα morfat
1 συσκευασία ανθός αραβοσίτου Γιώτης των 160 γραμμαρίων βανίλια
3 βανιλλίνες
200 γρ. στέβια κρυσταλλική
1 συσκευασία φυλλα σφολιάτας Famiglia Di Pasta
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 κρέμα morfat
1 συσκευασία ανθός αραβοσίτου Γιώτης των 160 γραμμαρίων βανίλια
3 βανιλλίνες
200 γρ. στέβια κρυσταλλική
Εκτέλεση
Παίρνεις την σφολιάτα, την ξετυλίγεις, και κόβεις πάνω στις γραμμές που ήταν διπλωμένη. Έτσι ώστε τα κομμάτια να βγούνε ίσια. Κόβεις και μια κατά πλατός για να γίνουν ορθογώνια. Σύνολο θα έχεις 16 κομμάτια. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, βάζεις τα κομμάτια και τρύπας με ένα πιρούνι λίγο να μην παρά φουσκώσουν. Πιθανόν δε θα τα χωράει όλα μαζί θα ψήσεις σε δύο δόσεις ή σε δύο ταψιά με μια φουρνιά. Στους 170°C μέχρι να χρυσαφίσουν. Παράλληλα κάνεις τις κρέμες. Από το ένα λίτρο γάλα κράτησε περίπου μισή κούπα. Το υπόλοιπο ρίξε το σε μια κατσαρόλα μαζί με μια βανιλλίνη, τα 130 γραμμάρια από την στέβια, το ανθός αραβοσίτου και ανακάτεψε καλά να διαλυθεί. Έπειτα άναψε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Για την κρέμα θα χτυπήσεις εκείνο το λίγο γάλα που είχες κρατήσει μέσα στην κούπα μαζί με την κρέμα μορφατ, την υπόλοιπη στέβια και τις δύο βανιλλίνες. Μέχρι να αφρατέψει. Βάλε στο ψυγείο, και περίμενε να κρυώσουν οι σφολιάτες και η κρέμα. Μόλις γίνει αυτό συνέθεσε το γλυκό. Πάνω σε ένα κομμάτι σφολιάτα βάλε πρώτα την κρέμα βανίλια και αφού βάλεις άλλο ένα κομμάτι από πάνω πρόσθεσε και την σαντιγί με την μορφατ. Από πάνω μπορείς να διακοσμήσεις όπως θέλεις. Να ξέρεις πως τα γλυκά που δεν περιέχουν ζάχαρη δεν κρατάνε τόσες μέρες. Πρέπει σε τρεις μέρες να έχει καταναλωθεί.
Παίρνεις την σφολιάτα, την ξετυλίγεις, και κόβεις πάνω στις γραμμές που ήταν διπλωμένη. Έτσι ώστε τα κομμάτια να βγούνε ίσια. Κόβεις και μια κατά πλατός για να γίνουν ορθογώνια. Σύνολο θα έχεις 16 κομμάτια. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, βάζεις τα κομμάτια και τρύπας με ένα πιρούνι λίγο να μην παρά φουσκώσουν. Πιθανόν δε θα τα χωράει όλα μαζί θα ψήσεις σε δύο δόσεις ή σε δύο ταψιά με μια φουρνιά. Στους 170°C μέχρι να χρυσαφίσουν. Παράλληλα κάνεις τις κρέμες. Από το ένα λίτρο γάλα κράτησε περίπου μισή κούπα. Το υπόλοιπο ρίξε το σε μια κατσαρόλα μαζί με μια βανιλλίνη, τα 130 γραμμάρια από την στέβια, το ανθός αραβοσίτου και ανακάτεψε καλά να διαλυθεί. Έπειτα άναψε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Για την κρέμα θα χτυπήσεις εκείνο το λίγο γάλα που είχες κρατήσει μέσα στην κούπα μαζί με την κρέμα μορφατ, την υπόλοιπη στέβια και τις δύο βανιλλίνες. Μέχρι να αφρατέψει. Βάλε στο ψυγείο, και περίμενε να κρυώσουν οι σφολιάτες και η κρέμα. Μόλις γίνει αυτό συνέθεσε το γλυκό. Πάνω σε ένα κομμάτι σφολιάτα βάλε πρώτα την κρέμα βανίλια και αφού βάλεις άλλο ένα κομμάτι από πάνω πρόσθεσε και την σαντιγί με την μορφατ. Από πάνω μπορείς να διακοσμήσεις όπως θέλεις. Να ξέρεις πως τα γλυκά που δεν περιέχουν ζάχαρη δεν κρατάνε τόσες μέρες. Πρέπει σε τρεις μέρες να έχει καταναλωθεί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου