Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολη πάστα σοκολάτας

Αυτές τις παστούλες τις έφτιαξα πραγματικά στο πι και φι, εφόσον φυσικά είχα το κέικ έτοιμο! Έφτιαξα το κέικ και αφού ρε παιδί μου, σκέτο το κέικ δεν τραβούσε τόσο, είπα να το κάνω κάτι άλλο! Πιο καλό, πρωτότυπο για κέρασμα!!! Στην μισή βέβαια σκας!



Υλικά
Μία δόση παντεσπάνι
500 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. κακάο
150 γρ. γαλα
200 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Φτιάχνω το παντεσπάνι το αφήνω να κρυώσει καλά. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μαζί με το κακάο. Αφήνω στο ψυγείο, ζεσταίνω το γάλα σε σιγανή φωτιά, και ψιλοκόβω την κουβερτούρα. Σε ένα μπολ βάζω την σοκολάτα, ρίχνω το γάλα ζεστό κι ανακατεύω καλά να λιώσει. Αφήνω να κρυώσει. Συνθέτω το γλυκό μου, βάζω τρία κομμάτια παντεσπάνι, ανάμεσα σαντιγί και από πάνω ρίχνω την κρύα γκαναζ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...