Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολη πάστα σοκολάτας

Αυτές τις παστούλες τις έφτιαξα πραγματικά στο πι και φι, εφόσον φυσικά είχα το κέικ έτοιμο! Έφτιαξα το κέικ και αφού ρε παιδί μου, σκέτο το κέικ δεν τραβούσε τόσο, είπα να το κάνω κάτι άλλο! Πιο καλό, πρωτότυπο για κέρασμα!!! Στην μισή βέβαια σκας!



Υλικά
Μία δόση παντεσπάνι
500 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. κακάο
150 γρ. γαλα
200 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Φτιάχνω το παντεσπάνι το αφήνω να κρυώσει καλά. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μαζί με το κακάο. Αφήνω στο ψυγείο, ζεσταίνω το γάλα σε σιγανή φωτιά, και ψιλοκόβω την κουβερτούρα. Σε ένα μπολ βάζω την σοκολάτα, ρίχνω το γάλα ζεστό κι ανακατεύω καλά να λιώσει. Αφήνω να κρυώσει. Συνθέτω το γλυκό μου, βάζω τρία κομμάτια παντεσπάνι, ανάμεσα σαντιγί και από πάνω ρίχνω την κρύα γκαναζ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια