Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ginger bread house Μπισκοτόσπιτο




Υλικά
6 φλ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. βούτυρο
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
4 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
4 κ.γλ. κανέλα
1 ½ κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1 ½ κ. γλ. αλάτι
2 μεγάλα αβγά
1 φλ. μελάσσα
Εκτελεση
Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίξε τα μπαχαρικά, το αλάτι, αβγά και μελάσσα και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει ομειογενές το μείγμα. Σε χαμηλή ταχύτητα πρόσθεσε σιγά σιγά το αλεύρι, σόδα, και το μπέικιν. Χώρισε τη ζύμη σε 3 μέρη, τύλιξε με μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για 1 ώρα. Άνοιξε φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου, κόψε σε διάφορα σχέδια, που έχεις σχεδιάσει σε χαρτόνι και ψήσε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά χωρίς να σκουρύνουν πολύ.
Βάση 17Χ17 μια φορά
Πλαϊνοί τοίχοι 9,5 Χ 6,3 δύο κομμάτια
Στεγη 9,5 Χ 8,5 δύο κομμάτια
Τοίχοι δύο κόμματια, το μέγεθος εξαρτάται από το πόσο μεγάλο θέλεις να γίνει
Μπροστά-πίσω 7,5 Χ 12,2 δύο κομμάτια



picture from pinterest. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...