Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ginger bread house Μπισκοτόσπιτο




Υλικά
6 φλ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. βούτυρο
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
4 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
4 κ.γλ. κανέλα
1 ½ κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1 ½ κ. γλ. αλάτι
2 μεγάλα αβγά
1 φλ. μελάσσα
Εκτελεση
Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίξε τα μπαχαρικά, το αλάτι, αβγά και μελάσσα και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει ομειογενές το μείγμα. Σε χαμηλή ταχύτητα πρόσθεσε σιγά σιγά το αλεύρι, σόδα, και το μπέικιν. Χώρισε τη ζύμη σε 3 μέρη, τύλιξε με μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για 1 ώρα. Άνοιξε φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου, κόψε σε διάφορα σχέδια, που έχεις σχεδιάσει σε χαρτόνι και ψήσε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά χωρίς να σκουρύνουν πολύ.
Βάση 17Χ17 μια φορά
Πλαϊνοί τοίχοι 9,5 Χ 6,3 δύο κομμάτια
Στεγη 9,5 Χ 8,5 δύο κομμάτια
Τοίχοι δύο κόμματια, το μέγεθος εξαρτάται από το πόσο μεγάλο θέλεις να γίνει
Μπροστά-πίσω 7,5 Χ 12,2 δύο κομμάτια



picture from pinterest. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια