Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυφιντζούρια σοκολάτας

Τα Χριστούγεννα έρχονται και σιγά σιγά ας μπαίνουμε στο mood! Είναι ωραία παιχνιδιάρικα και όμορφα! Και φυσικά εύκολα!!!

Υλικά
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. βούτυρο
Ξυλάκια για σουβλάκια
Διάφορους ξηρούς καρπούς, τρούφα ή άσπρη σοκολάτα για το στολίσμα
Εκτέλεση
Καταρχήν και πριν απ όλα, αν δεν χρησιμοποιήσεις τα ειδικά ξυλάκια για γλειφιτζούρια, και βάλεις καλαμάκια που βάζουμε στο σουβλάκι θα κόψεις τις μύτες. Έπειτα λιώσε την σοκολάτα με το βούτυρο στο μπεν μαρί. Πάνω σε μια λαδόκολλα, βάλε δύο κουταλιές τις σούπας από την λιωμένη σοκολάτα. Άσε λίγο να κρυώσει έως ότου αρχίσει να σταθεροποιήτε! Εδώ βάλε στο καθένα από ένα ξυλάκι. Μετά με την φαντασία σου για βοηθό στόλισε τα σοκογλειφιτζούρια όσο η σοκολάτα ακόμα είναι υγρή!
Τιπ: για να τα βάλεις πάνω στο τραπέζι πάρε μια γλάστρα, μέσα βάλε λίγο φελιζόλ ή ένα-δύο φύλλα εφημερίδας και κάρφωσέ τα πάνω!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...