Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυφιντζούρια σοκολάτας

Τα Χριστούγεννα έρχονται και σιγά σιγά ας μπαίνουμε στο mood! Είναι ωραία παιχνιδιάρικα και όμορφα! Και φυσικά εύκολα!!!

Υλικά
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. βούτυρο
Ξυλάκια για σουβλάκια
Διάφορους ξηρούς καρπούς, τρούφα ή άσπρη σοκολάτα για το στολίσμα
Εκτέλεση
Καταρχήν και πριν απ όλα, αν δεν χρησιμοποιήσεις τα ειδικά ξυλάκια για γλειφιτζούρια, και βάλεις καλαμάκια που βάζουμε στο σουβλάκι θα κόψεις τις μύτες. Έπειτα λιώσε την σοκολάτα με το βούτυρο στο μπεν μαρί. Πάνω σε μια λαδόκολλα, βάλε δύο κουταλιές τις σούπας από την λιωμένη σοκολάτα. Άσε λίγο να κρυώσει έως ότου αρχίσει να σταθεροποιήτε! Εδώ βάλε στο καθένα από ένα ξυλάκι. Μετά με την φαντασία σου για βοηθό στόλισε τα σοκογλειφιτζούρια όσο η σοκολάτα ακόμα είναι υγρή!
Τιπ: για να τα βάλεις πάνω στο τραπέζι πάρε μια γλάστρα, μέσα βάλε λίγο φελιζόλ ή ένα-δύο φύλλα εφημερίδας και κάρφωσέ τα πάνω!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια