Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαλάτα με ψάρι

Μια αρκετά διαφορετική συνταγή αν και κάποιοι την ξέρουν, οι περισσότεροι όμως όχι. Ξέρω στην αρχή σου ακούγεται λίγο περίεργο και λες ότι δεν θα βγει καλό, έτσι έλεγα κι εγώ στην αρχή, όμως αυτό δεν ισχύει! Γίνεται μια υπέροχη σαλάτα, νόστιμη και θρεπτική. Είναι επίσης ένας διαφορετικός τρόπος να φας το ψάρι αν δε σου αρέσει πάρα πολύ, η να αξιοποιήσεις το ψάρι που σου περίσσεψε! Θα σου έλεγα να το βάλεις και στο ταπεράκι και να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο, αν υπάρχει ψάρι στο σπίτι για φαγητό αλλά δε στο λέωωω! Για την συνταγή θέλεις μεγάλο ψάρι, χωρίς πολλά κόκαλα, εδώ έχω ένα είδος τόνου. Όπως φτάνεις την κλασσική τονοσαλάτα, μα με φρέσκο ψάρι!




Υλικά
300 γρ. ψάρι που έχει περισσέψει ή που αγόρασες φρεσκο
1 μαρούλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ξύδι ή λεμόνι
Εκτέλεση
Αν έχεις πάρει φρέσκο ψάρι, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάλε λίγο αλάτι, και ρίξε το ψάρι για δέκα λεπτά. Άσε στην άκρη να κρυώσει. Κόψε την σαλάτα και καθάρισε το ψάρι καλά από τα κόκαλα, βάζοντάς το πάνω στην σαλάτα. Ρίξε αλάτι, ελαιόλαδο και ξύδι (δική μου προτίμηση) ανακάτεψε καλά κι έτοιμη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια