Μια αρκετά διαφορετική συνταγή αν και κάποιοι την ξέρουν, οι περισσότεροι όμως όχι. Ξέρω στην αρχή σου ακούγεται λίγο περίεργο και λες ότι δεν θα βγει καλό, έτσι έλεγα κι εγώ στην αρχή, όμως αυτό δεν ισχύει! Γίνεται μια υπέροχη σαλάτα, νόστιμη και θρεπτική. Είναι επίσης ένας διαφορετικός τρόπος να φας το ψάρι αν δε σου αρέσει πάρα πολύ, η να αξιοποιήσεις το ψάρι που σου περίσσεψε! Θα σου έλεγα να το βάλεις και στο ταπεράκι και να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο, αν υπάρχει ψάρι στο σπίτι για φαγητό αλλά δε στο λέωωω! Για την συνταγή θέλεις μεγάλο ψάρι, χωρίς πολλά κόκαλα, εδώ έχω ένα είδος τόνου. Όπως φτάνεις την κλασσική τονοσαλάτα, μα με φρέσκο ψάρι!
Υλικά
300 γρ. ψάρι που έχει περισσέψει ή που αγόρασες φρεσκο
1 μαρούλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ξύδι ή λεμόνι
300 γρ. ψάρι που έχει περισσέψει ή που αγόρασες φρεσκο
1 μαρούλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ξύδι ή λεμόνι
Εκτέλεση
Αν έχεις πάρει φρέσκο ψάρι, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάλε λίγο αλάτι, και ρίξε το ψάρι για δέκα λεπτά. Άσε στην άκρη να κρυώσει. Κόψε την σαλάτα και καθάρισε το ψάρι καλά από τα κόκαλα, βάζοντάς το πάνω στην σαλάτα. Ρίξε αλάτι, ελαιόλαδο και ξύδι (δική μου προτίμηση) ανακάτεψε καλά κι έτοιμη!
Αν έχεις πάρει φρέσκο ψάρι, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάλε λίγο αλάτι, και ρίξε το ψάρι για δέκα λεπτά. Άσε στην άκρη να κρυώσει. Κόψε την σαλάτα και καθάρισε το ψάρι καλά από τα κόκαλα, βάζοντάς το πάνω στην σαλάτα. Ρίξε αλάτι, ελαιόλαδο και ξύδι (δική μου προτίμηση) ανακάτεψε καλά κι έτοιμη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου