Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κεκάκια βανίλιας γεμιστά με μερέντα

Αυτά τα γλυκάκια τα έφτιαξα τυχαία. Έχω αυτά τα φορμακια καιρό κι έτσι ειπα να φτιάξω εκεί το κέικ. Σαν πιο μικρά μαφινς. Τελικά μου βγήκαν πολύ ωραία! Αυτή είναι η συνταγή και μιας και οι γιορτές είναι πολλές από εδώ και πέρα σου προτείνω να τα κάνεις και σαν κέρασμα. Αν δεν έχεις αυτά τα φορμακια φτιάξε σε πιο μεγάλα!





Υλικά 
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
50 γρ. γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ 
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. μερέντα


Εκτέλεση 
Άναψε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάλε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάς με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το Μείγμα. Ενδιάμεσα σταματάς το μίξερ, παίρνεις με μία μαρίζ ό,τι έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου και ξανά χτυπάμε. Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα, χαμηλώνεις την ταχύτητα και προσθέτεις ένα ένα τα αυγά. Περιμένεις να απορροφηθεί το ένα αυγό για να προσθέσεις το επόμενο. Αφαιρείς τον κάδο από το μίξερ και προσθέτεις το ξύσμα από το πορτοκάλι, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, 50 γρ. αλεύρι και ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο υπόλοιπο αλεύρι (300 γρ.) προσθέτεις το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύεις με ένα κουτάλι. Βάζεις το αλεύρι στον κάδο και ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα. Εδώ χρησιμοποίησα μικρές φόρμες για μάφιν (24 μικρές θήκες). Έψησα για 15 λεπτά και ξεφορμάρισα άφησα λίγο να κρυωσουν και με ένα κορνέ γέμισα με μερεντα! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...