Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λουκουμάδες

Εντάξει... Όσο και να μην μας αρέσει ο καιρός σα να κρυώσει λιγάκι... Ας αρχίσουμε λοιπόν την εισαγωγή στα χειμερινά γλυκά! Το πιο παραδοσιακό; Το ένα; Το μαναδικο; Η ανάμνηση όλων;;; Οι λουκουμάδες!




Υλικά
500 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Μία πρέζα αλάτι
2 φλ. χλιαρό νερό
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι, κανέλα και καρύδια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζύμη βάλε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά και ρίξε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει ο παχύς χυλός για τους λουκουμάδες. Τέλος βάλε το αλάτι. Σκέπασε το μπολ και το άφησέ το κοντά σε ζεστό χώρο για περίπου μισή ώρα. Θα διπλασιαστεί περίπου το μείγμα! Γι αυτόν τον λόγο πρέπει εξ αρχής να επιλέξεις μεγάλο μπολ για να μην χυθεί απ έξω!
Τηγάνισμα σε μια κατσαρόλα βάλε μπόλικο ηλιέλαιο. Κάθε φορά που κόβεις  λουκουμά να βουτάς το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάνε εύκολα και να πέφτουν στο λάδι. Πρόσεχε όμως μην παίρνεις νερό με το κουτάλι γιατί θα σκάει ενώ πέφτει μέσα στο λάδι!
Τεχνική
Κόψε τους λουκουμάδες με το χέρι. Βουτάς την αριστερή παλάμη στο μείγμα (ναι ναι πάει το μανικιούρ) και πίεσε προς τα πάνω. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβεις με κουτάλι (του γλυκού ή της σούπας εξαρτάται το μέγεθος που θες) και τον ρίχνεις στο καυτό λάδι. Άλλως ρίξε μια μια κουταλιά από το μείγμα κατευθείαν στο λάδι. Βγάλε με τρυπητή κουτάλα όταν ροδίσουν, πάνω σε πιάτο και ρίξε μέλι, κανελα και καρύδια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια