Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λουκουμάδες

Εντάξει... Όσο και να μην μας αρέσει ο καιρός σα να κρυώσει λιγάκι... Ας αρχίσουμε λοιπόν την εισαγωγή στα χειμερινά γλυκά! Το πιο παραδοσιακό; Το ένα; Το μαναδικο; Η ανάμνηση όλων;;; Οι λουκουμάδες!




Υλικά
500 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Μία πρέζα αλάτι
2 φλ. χλιαρό νερό
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι, κανέλα και καρύδια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζύμη βάλε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά και ρίξε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει ο παχύς χυλός για τους λουκουμάδες. Τέλος βάλε το αλάτι. Σκέπασε το μπολ και το άφησέ το κοντά σε ζεστό χώρο για περίπου μισή ώρα. Θα διπλασιαστεί περίπου το μείγμα! Γι αυτόν τον λόγο πρέπει εξ αρχής να επιλέξεις μεγάλο μπολ για να μην χυθεί απ έξω!
Τηγάνισμα σε μια κατσαρόλα βάλε μπόλικο ηλιέλαιο. Κάθε φορά που κόβεις  λουκουμά να βουτάς το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάνε εύκολα και να πέφτουν στο λάδι. Πρόσεχε όμως μην παίρνεις νερό με το κουτάλι γιατί θα σκάει ενώ πέφτει μέσα στο λάδι!
Τεχνική
Κόψε τους λουκουμάδες με το χέρι. Βουτάς την αριστερή παλάμη στο μείγμα (ναι ναι πάει το μανικιούρ) και πίεσε προς τα πάνω. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβεις με κουτάλι (του γλυκού ή της σούπας εξαρτάται το μέγεθος που θες) και τον ρίχνεις στο καυτό λάδι. Άλλως ρίξε μια μια κουταλιά από το μείγμα κατευθείαν στο λάδι. Βγάλε με τρυπητή κουτάλα όταν ροδίσουν, πάνω σε πιάτο και ρίξε μέλι, κανελα και καρύδια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...