Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαλακά ψωμάκια με γέμιση σοκολάτας

Λίγοι είναι εκείνοι (κανένας) που θα λέγαν όχι σε ένα ψωμάκι που μόλις δαγκώνεις η σοκολάτα πλημμυρίζει το στόμα σου! Μπορείς φυσικά να κάνεις κάποια αλλαγή, και να βάλεις την γέμιση που σ αρέσει όπως φρούτα της εποχής η μαρμελάδα! Αλλά η σοκολάτα είναι εγγύηση!


Υλικά
120γρ. αλεύρι γοχ
65γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
85γρ. γάλα
2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
2 βανιλλίνες

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάλε όλα τα στερεά υλικά αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν και βανίλιες. Κάνε μια λακκουβίτσα και εκεί ρίξε το αυγό, το γάλα και την μαργαρίνη. Αν βάλεις φρούτα για γέμιση προτίμησε να βάλεις βούτυρο για περισσότερο άρωμα! Ανακάτεψε καλά στην αρχή με ένα πιρουνάκι και μετά με το χέρι ζύμωσε καλά με αλευρωμένα χέρια γιατί η ζύμη θα κολλάει. 

Μόλις γίνει μια ωραία και μαλακή ζύμη άνοιξε με τα χέρια σου μικρά μπαλάκια, σαν φύλλο, βάλε μια κουταλιά του γλυκού πραλινα ή δύο κομματάκια σοκολάτας ή την γεμίσή που θέλεις. Κλείσε καλά και βάλε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Την μεριά του κλεισίματος βάλε από κάτω για να είναι πιο όμορφο στο αποτέλεσμα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 με 30 λεπτά! Εξαρτάται το μέγεθος που τα έχεις φτιάξει! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια