Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολάκια σοκολάτας με καραμελόχαρτα

Αν με ακολουθείς σε κάποιο απο τα σοσιαλ μίντια σίγουρα ξέρεις πως αυτή... Είναι η συνέχεια! Αν όχι τώρα θα μάθεις!




Υλικά
100 γρ. κουβερτούρα
10 καραμελόχαρτα
Για την κρέμα έβαλα
200 γρ. γαλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
2 βανιλλίνες
50 γρ. ζάχαρη
Και από πάνω έβαλα μαρμελάδα βύσσινο κατά την γνώμη μου ταιριάζει πολύ με την σοκολάτα
Εκτέλεση
Τα πράγματα είναι απλά! Ψιλόκοψε και λιώστε την σοκολάτα. Βάλε από μια κουταλιά της σούπας μέσα σε κάθε χαρτί. Κύλισε το να πάει παντού η σοκολάτα και ακούμπισε ανάποδα σε ένα αντικολλητικο χαρτί. Βάλε στην κατάψυξη μια ώρα. Μόλις τα βάλεις φτιάξε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάλε όλα τα υλικά για την κρέμα, ανακάτεψε καλά και βάλε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Άσε να κρυώσει. Μόλις ξεκολλήσεις προσεκτικά τα χαρτιά από την σοκολάτα βάλε την κρύα, πια, κρέμα μέσα σε κάθε μπολάκι. Διακόσμησε όπως θέλεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια