Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπολάκια σοκολάτας με καραμελόχαρτα

Αν με ακολουθείς σε κάποιο απο τα σοσιαλ μίντια σίγουρα ξέρεις πως αυτή... Είναι η συνέχεια! Αν όχι τώρα θα μάθεις!




Υλικά
100 γρ. κουβερτούρα
10 καραμελόχαρτα
Για την κρέμα έβαλα
200 γρ. γαλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
2 βανιλλίνες
50 γρ. ζάχαρη
Και από πάνω έβαλα μαρμελάδα βύσσινο κατά την γνώμη μου ταιριάζει πολύ με την σοκολάτα
Εκτέλεση
Τα πράγματα είναι απλά! Ψιλόκοψε και λιώστε την σοκολάτα. Βάλε από μια κουταλιά της σούπας μέσα σε κάθε χαρτί. Κύλισε το να πάει παντού η σοκολάτα και ακούμπισε ανάποδα σε ένα αντικολλητικο χαρτί. Βάλε στην κατάψυξη μια ώρα. Μόλις τα βάλεις φτιάξε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάλε όλα τα υλικά για την κρέμα, ανακάτεψε καλά και βάλε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Άσε να κρυώσει. Μόλις ξεκολλήσεις προσεκτικά τα χαρτιά από την σοκολάτα βάλε την κρύα, πια, κρέμα μέσα σε κάθε μπολάκι. Διακόσμησε όπως θέλεις!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...