Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό αν και για κάποιους το καλοκαίρι πέρασε! Για μένα όχι, γι αυτόν τον λόγο θα σου δείξω ένα φαγητό που αγαπώ πολύ! Κι όπως φάνηκε άρεσε και σε αρκετούς από εσάς! Σας ευχαριστώ λοιπόν για την ξαφνική αυτή ανταπόκριση σας!
Υλικά
½ κιλό γαρίδες
3 ντομάτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ ποτήρι νερού Ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 πιπερίτσες καυτερές
2 πράσινες πιπεριές
200 γρ. φέτα τριμμένη στα χέρια
Μπόλικο πιπέρι και αλάτι με το μέτρο γιατί θα βγάλουν αλμύρα μαζί με την φέτα
½ κιλό γαρίδες
3 ντομάτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ ποτήρι νερού Ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 πιπερίτσες καυτερές
2 πράσινες πιπεριές
200 γρ. φέτα τριμμένη στα χέρια
Μπόλικο πιπέρι και αλάτι με το μέτρο γιατί θα βγάλουν αλμύρα μαζί με την φέτα
Εκτέλεση
Κόψε τις πιπεριές σε κύβους και σωταρε λίγο στο λάδι μαζί με τον πελτέ. Έπειτα κόψε τις ντομάτες σε ροδέλες και βάλε μια στρώση κάτω, από πάνω τις γαρίδες, ένα μικρό ποτήρι νερό κι από πάνω άλλη μια στρώση ντομάτες. Βάλε το τσίπουρο και ρίξε πιπέρι. Άσε έτσι για πέντε λεπτά και μετά σκέπασε. Κούνα ελαφρώς το τηγάνι για να ανακατεύονται τα υλικά. Μετά από δέκα λεπτά ξεσκέπασε ρίξε την φέτα και άφησε άλλο τόσο. Είναι έτοιμο!
Κόψε τις πιπεριές σε κύβους και σωταρε λίγο στο λάδι μαζί με τον πελτέ. Έπειτα κόψε τις ντομάτες σε ροδέλες και βάλε μια στρώση κάτω, από πάνω τις γαρίδες, ένα μικρό ποτήρι νερό κι από πάνω άλλη μια στρώση ντομάτες. Βάλε το τσίπουρο και ρίξε πιπέρι. Άσε έτσι για πέντε λεπτά και μετά σκέπασε. Κούνα ελαφρώς το τηγάνι για να ανακατεύονται τα υλικά. Μετά από δέκα λεπτά ξεσκέπασε ρίξε την φέτα και άφησε άλλο τόσο. Είναι έτοιμο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου