Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γαρίδες με φρέσκια ντομάτα και φέτα

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό αν και για κάποιους το καλοκαίρι πέρασε! Για μένα όχι, γι αυτόν τον λόγο θα σου δείξω ένα φαγητό που αγαπώ πολύ! Κι όπως φάνηκε άρεσε και σε αρκετούς από εσάς! Σας ευχαριστώ λοιπόν για την ξαφνική αυτή ανταπόκριση σας!



Υλικά
½ κιλό γαρίδες
3 ντομάτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ ποτήρι νερού Ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 πιπερίτσες καυτερές
2 πράσινες πιπεριές
200 γρ. φέτα τριμμένη στα χέρια
Μπόλικο πιπέρι και αλάτι με το μέτρο γιατί θα βγάλουν αλμύρα μαζί με την φέτα
Εκτέλεση
Κόψε τις πιπεριές σε κύβους και σωταρε λίγο στο λάδι μαζί με τον πελτέ. Έπειτα κόψε τις ντομάτες σε ροδέλες και βάλε μια στρώση κάτω, από πάνω τις γαρίδες, ένα μικρό ποτήρι νερό κι από πάνω άλλη μια στρώση ντομάτες. Βάλε το τσίπουρο και ρίξε πιπέρι. Άσε έτσι για πέντε λεπτά και μετά σκέπασε. Κούνα ελαφρώς το τηγάνι για να ανακατεύονται τα υλικά. Μετά από δέκα λεπτά ξεσκέπασε ρίξε την φέτα και άφησε άλλο τόσο. Είναι έτοιμο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια