Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπριάμ ή Ratatouille ή τουρλού αλλά στον φούρνο 

Το καλοκαίρι σε ένα ταψί γεμάτο άρωμα και γεύση!!! Από τα αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού, σούπερ υγιεινό και θρεπτικό! Αν και αγαπώ πιο πολύ την μελιτζάνα σαν λαχανικό, σ αυτό το φαγητό τα βάζω πάντα όλα ισάριθμα. Όλο και κάποιος θα θέλει περισσότερο από κάτι (κυρίως απ τα κολοκυθάκιααα)


Υλικά
4 μελιτζάνες
4  κολοκύθια
4  πατάτες
4 ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια
2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. φέτα
Αυγά

Εκτέλεση
Προθερμένεις το φούρνο στους 200°C. Αφού πλύνεις και καθαρίσεις (όσα χρειάζονται) τα λαχανικά, κόβεις τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ.  τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6. Βάζεις ολα τα λαχανικά ανακατεμένα σε ταψί. Αλέθεις το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνεις το φαγητό, αλατοπιπερώνεις και πασπαλίζεις με τα μυρωδικά. Τ’ ανακατεύεις με τα χέρια καλα. Ρίξε και το νερό. Ψήσε για 45 λεπτά. Αν θέλεις βάλε 4 με 6 αυγά από πάνω, ολοκληρα κ ψήσε για αλλά 10 λεπτά. Εγώ το έκανα σε ατομικά μπολακια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια