Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χοιρινά σουβλάκια

Το βράδυ έχεις καλέσει φίλους στο σπίτι για μια χαλαρή μπυρίτσα (η οποία δε θα είναι μόνο μια). Η ώρα περνά κι εσύ δεν ξέρεις με τι θα συνοδεύσεις τη μπύρα, αλλά δε θες και να παραγγείλεις πάλι απ'έξω. Σου έχω την ιδέα. Είναι κάτι που θα μπορούσες να παραγγείλεις απ'έξω, αλλά αν το κάνεις εσύ σίγουρα θα είναι πιο οικονομικό και σίγουρα πιο υγιεινό. Ναι σωστά κατάλαβες μιλάω για τα σουβλάκια. Για τη συνταγή θα χρειαστείς:

  • 500γρ. μπριζόλα λαιμού
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
Κόβεις το κρέας σε μικρά κυβάκια και τα βάζεις σε ένα μπολ. Έπειτα, για τη μαρινάδα βάζεις το σκόρδο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι στο μπλέντερ και τη βάζεις κι αυτή στο μπολ. Στη συνέχεια, κόβεις το κρεμμύδι και την πιπεριά σε κυβάκια και τα βάζεις στο μπολ.  Ανακατεύεις καλά, σκεπάζεις με μεμβράνη και βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα  ανάλογα με το χρόνο που έχεις.Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζεις από το ψυγείο και ήρθε η ώρα της συναρμολόγησης. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια και αρκετή υπομονή. Ξεκινάς βάζοντας πιπεριά/κρεμμύδι εναλλάξ με το χοιρινό. Παράλληλα έχεις βάλει την γκριλλιέρα να ζεσταθεί ή αν δεν έχεις μπορείς να τα ψήσεις στα κάρβουνα ή στο φούρνο. Η συνταγή βγάζει 10 μικρά σουβλάκια. Μπορείς να συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες και ό,τι άλλο εσύ θες. Καλή απόλαυση!! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...