Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χοιρινά σουβλάκια

Το βράδυ έχεις καλέσει φίλους στο σπίτι για μια χαλαρή μπυρίτσα (η οποία δε θα είναι μόνο μια). Η ώρα περνά κι εσύ δεν ξέρεις με τι θα συνοδεύσεις τη μπύρα, αλλά δε θες και να παραγγείλεις πάλι απ'έξω. Σου έχω την ιδέα. Είναι κάτι που θα μπορούσες να παραγγείλεις απ'έξω, αλλά αν το κάνεις εσύ σίγουρα θα είναι πιο οικονομικό και σίγουρα πιο υγιεινό. Ναι σωστά κατάλαβες μιλάω για τα σουβλάκια. Για τη συνταγή θα χρειαστείς:

  • 500γρ. μπριζόλα λαιμού
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
Κόβεις το κρέας σε μικρά κυβάκια και τα βάζεις σε ένα μπολ. Έπειτα, για τη μαρινάδα βάζεις το σκόρδο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι στο μπλέντερ και τη βάζεις κι αυτή στο μπολ. Στη συνέχεια, κόβεις το κρεμμύδι και την πιπεριά σε κυβάκια και τα βάζεις στο μπολ.  Ανακατεύεις καλά, σκεπάζεις με μεμβράνη και βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα  ανάλογα με το χρόνο που έχεις.Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζεις από το ψυγείο και ήρθε η ώρα της συναρμολόγησης. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια και αρκετή υπομονή. Ξεκινάς βάζοντας πιπεριά/κρεμμύδι εναλλάξ με το χοιρινό. Παράλληλα έχεις βάλει την γκριλλιέρα να ζεσταθεί ή αν δεν έχεις μπορείς να τα ψήσεις στα κάρβουνα ή στο φούρνο. Η συνταγή βγάζει 10 μικρά σουβλάκια. Μπορείς να συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες και ό,τι άλλο εσύ θες. Καλή απόλαυση!! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!