Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυκό ψυγείου vol 2

Εντάξει καπάκι δεύτερη συνταγή σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα; Μα τι κάνω πια; Γλυκό ψυγείου βολ 2. Το κλασσικό μαμαδίστικο, που μόλις άνοιγε λίγο ο καιρός μας το έφτιαχναν οι μανάδες μας, εκείνα τα ανέμελα παιδικά χρόνια;;; Αυτό! Μια βάση, μια κρέμα κι ένα ζελέ! Σαν βάση θυμάμαι κάποια φορά και φρυγανιά όπου πάλι ήταν πολύ νόστιμο γιατί ήταν σιροπιασμένη! Εδώ εγώ το έφτιαξα σχεδόν εξ ολοκλήρου με υλικά της ΓΙΩΤΗΣ. Δεν ήθελε πολύ κόπο αλλά ούτε και πολλά χρήματα! Πάμε λίγο!



Υλικά
Βάση 100 γρ. δημητριακά με σοκολατα
50 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
Κρέμα 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ
350 γρ. γάλα
2 βανίλιες για έξτρα άρωμα
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
Και ένα ζελέ ΓΙΩΤΗΣ της αρεσκείας σου

Εκτέλεση
Αρχικά φτιάξε το ζελέ και άσε στην άκρη να κρυώσει. Χρησημοποίησε όμως λίγο λιγότερο νερό απ όσο γράφει η συσκευασία για να σταθεί πιο καλά πάνω στο γλυκό! Τρίψε λίγο τα δημητριακά και ανακάτεψέ τα με τη λιωμένη μαργαρίνη. Στρώσε σε μια φόρμα για κέικ. Χτύπησε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα και τις βανίλιες. Άπλωσε από πάνω. Καλά καλά να μην αφήσεις κενά και περάσει το ζελέ από κάτω! Ρίξε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας. Βάλε στο ψυγείο. Μια ώρα μετά ρίξε με προσοχή το ζελέ από πάνω σιγά σιγά, με την βοήθεια μιας κουτάλας. Άσε στο ψυγείο να σταθεί για δύο ώρες. Έτοιμο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...