Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Έχεις πολλά πορτοκάλια και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; Σου έχω τη λύση. Σου έχω συνταγή για μαρμελάδα πορτοκαλιού. Είναι εύκολη, γρήγορη και οικονομική καθώς χρειάζεσαι μόνο πορτοκάλια και ζάχαρη. Ας προχωρήσουμε στην εκτέλεση της συνταγής.




Υλικά:
1 μέρος πολτού από πορτοκάλια,
1 μέρος κρυσταλλική ζάχαρη.

Εκτέλεση:
Αρχικά, για να κάνεις τον πολτό παίρνεις όσα πορτοκάλια θες εσύ, καθαρίζεις τη φλούδα, τα κόβεις σε κομματάκια και αφαιρείς τα κουκούτσια. Με τις φλούδες μπορείς να κάνεις ωραιότατο γλυκό του κουταλιού, για το οποίο θα σου δώσω συνταγή κάποια άλλη φορά. Αφού καθαρίσεις τα πορτοκάλια τα βάζεις στο μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν πολτός. Έπειτα, ζυγίζεις τα γραμμάρια του πολτού έτσι, ώστε να ξέρεις πόσα γραμμάρια ζάχαρης θα χρειαστεί να βάλεις. Αφού δεις πόσα γραμμάρια είναι ο πολτός προσθέτεις ακριβώς τα ίδια γραμμάρια σε ζάχαρη. Βάζεις τα 2 υλικά σε μια κατσαρόλα. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση πρέπει να ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να δέσει. Εγώ προσωπικά, επειδή δε μου αρέσει να είναι πολύ σφιχτή την κατεβάζω από τη φωτιά όταν είναι ελάχιστα ρευστή, γιατί όταν κρυώσει θα πήξει κι άλλο. Περιμένεις να κρυώσεις και τη βάζεις σε βάζο. επειδή δεν έχει συντηρητικά πρέπει να τη βάλεις στο ψυγείο γιατί αλλιώς θα χαλάσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...