Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Έχεις πολλά πορτοκάλια και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; Σου έχω τη λύση. Σου έχω συνταγή για μαρμελάδα πορτοκαλιού. Είναι εύκολη, γρήγορη και οικονομική καθώς χρειάζεσαι μόνο πορτοκάλια και ζάχαρη. Ας προχωρήσουμε στην εκτέλεση της συνταγής.




Υλικά:
1 μέρος πολτού από πορτοκάλια,
1 μέρος κρυσταλλική ζάχαρη.

Εκτέλεση:
Αρχικά, για να κάνεις τον πολτό παίρνεις όσα πορτοκάλια θες εσύ, καθαρίζεις τη φλούδα, τα κόβεις σε κομματάκια και αφαιρείς τα κουκούτσια. Με τις φλούδες μπορείς να κάνεις ωραιότατο γλυκό του κουταλιού, για το οποίο θα σου δώσω συνταγή κάποια άλλη φορά. Αφού καθαρίσεις τα πορτοκάλια τα βάζεις στο μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν πολτός. Έπειτα, ζυγίζεις τα γραμμάρια του πολτού έτσι, ώστε να ξέρεις πόσα γραμμάρια ζάχαρης θα χρειαστεί να βάλεις. Αφού δεις πόσα γραμμάρια είναι ο πολτός προσθέτεις ακριβώς τα ίδια γραμμάρια σε ζάχαρη. Βάζεις τα 2 υλικά σε μια κατσαρόλα. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση πρέπει να ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να δέσει. Εγώ προσωπικά, επειδή δε μου αρέσει να είναι πολύ σφιχτή την κατεβάζω από τη φωτιά όταν είναι ελάχιστα ρευστή, γιατί όταν κρυώσει θα πήξει κι άλλο. Περιμένεις να κρυώσεις και τη βάζεις σε βάζο. επειδή δεν έχει συντηρητικά πρέπει να τη βάλεις στο ψυγείο γιατί αλλιώς θα χαλάσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!