Έχεις πολλά πορτοκάλια και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; Σου έχω τη λύση. Σου έχω συνταγή για μαρμελάδα πορτοκαλιού. Είναι εύκολη, γρήγορη και οικονομική καθώς χρειάζεσαι μόνο πορτοκάλια και ζάχαρη. Ας προχωρήσουμε στην εκτέλεση της συνταγής.
Υλικά:
1 μέρος πολτού από πορτοκάλια,
1 μέρος κρυσταλλική ζάχαρη.
Εκτέλεση:
Αρχικά, για να κάνεις τον πολτό παίρνεις όσα πορτοκάλια θες εσύ, καθαρίζεις τη φλούδα, τα κόβεις σε κομματάκια και αφαιρείς τα κουκούτσια. Με τις φλούδες μπορείς να κάνεις ωραιότατο γλυκό του κουταλιού, για το οποίο θα σου δώσω συνταγή κάποια άλλη φορά. Αφού καθαρίσεις τα πορτοκάλια τα βάζεις στο μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν πολτός. Έπειτα, ζυγίζεις τα γραμμάρια του πολτού έτσι, ώστε να ξέρεις πόσα γραμμάρια ζάχαρης θα χρειαστεί να βάλεις. Αφού δεις πόσα γραμμάρια είναι ο πολτός προσθέτεις ακριβώς τα ίδια γραμμάρια σε ζάχαρη. Βάζεις τα 2 υλικά σε μια κατσαρόλα. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση πρέπει να ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να δέσει. Εγώ προσωπικά, επειδή δε μου αρέσει να είναι πολύ σφιχτή την κατεβάζω από τη φωτιά όταν είναι ελάχιστα ρευστή, γιατί όταν κρυώσει θα πήξει κι άλλο. Περιμένεις να κρυώσεις και τη βάζεις σε βάζο. επειδή δεν έχει συντηρητικά πρέπει να τη βάλεις στο ψυγείο γιατί αλλιώς θα χαλάσει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου