Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άλλη τούρτα γενεθλίων!

Πανεύκολη και γρήγορη! Και κάπου εδώ να εκφράσω μια απορία μου, πως γίνεται κ όλοι έχουν γενέθλια καλοκαίρι; Τσουπ από παντού όλοι ξαφνικά! Και εδώ έχω την λύση με ένα τέλειο γλυκάκι κλασσικά πολύ απλό και εύκολο! Συγκεκριμένα ήταν από τα πιο γλυκά επιδόρπια που έχω κάνει κι αυτό γιατί ήταν σοκολάτα και καραμέλα μαζί! Σε λίγα απλά βήματα έχεις έτοιμο γλυκό, ή τούρτα αν θέλεις, και με έναν όμορφο στολισμό γίνεται τέλειο!


Υλικά
2 πακέτα μπισκότα γεμιστά Παπαδόπουλου με σοκολάτα
100 γρ. Βιτάμ λιωμένο
1lt κρέμα γάλακτος
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (υπάρχει ετοιμο)
150 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. από την κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Τρίψε τα μπισκότα στο μπλέντερ και ανέμειξε τα με το λιωμένο Βιτάμ. Στρώσε το μείγμα σε μια φόρμα 22 εκατοστών. Χτύπησε την κρέμα γάλακτος (κράτα στην άκρη λίγη αχτύπητη για μετά) σε σαντιγί και μόλις αρχίσει να παίρνει μορφή πρόσθεσε την καραμέλα. Συνέχισε το χτύπημα και μόλις γίνει ένα μείγμα άπλωσε πάνω από το μπισκότο. Ζέστανε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος που κράτησες, και ψιλόκοψε την σοκολάτα. Μόλις ζεσταθεί ρίξε την πάνω από την σοκολάτα ανακάτεψε μέχρι να λιώσει. Συνέχισε να ανακατεύεις για λίγο μέχρι να κρυώσει ο άπλωσε πάνω από την κρέμα. Άσε στο ψυγείο μια ώρα. Ετοιμη για στολισμό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!