Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άλλη τούρτα γενεθλίων!

Πανεύκολη και γρήγορη! Και κάπου εδώ να εκφράσω μια απορία μου, πως γίνεται κ όλοι έχουν γενέθλια καλοκαίρι; Τσουπ από παντού όλοι ξαφνικά! Και εδώ έχω την λύση με ένα τέλειο γλυκάκι κλασσικά πολύ απλό και εύκολο! Συγκεκριμένα ήταν από τα πιο γλυκά επιδόρπια που έχω κάνει κι αυτό γιατί ήταν σοκολάτα και καραμέλα μαζί! Σε λίγα απλά βήματα έχεις έτοιμο γλυκό, ή τούρτα αν θέλεις, και με έναν όμορφο στολισμό γίνεται τέλειο!


Υλικά
2 πακέτα μπισκότα γεμιστά Παπαδόπουλου με σοκολάτα
100 γρ. Βιτάμ λιωμένο
1lt κρέμα γάλακτος
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (υπάρχει ετοιμο)
150 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. από την κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Τρίψε τα μπισκότα στο μπλέντερ και ανέμειξε τα με το λιωμένο Βιτάμ. Στρώσε το μείγμα σε μια φόρμα 22 εκατοστών. Χτύπησε την κρέμα γάλακτος (κράτα στην άκρη λίγη αχτύπητη για μετά) σε σαντιγί και μόλις αρχίσει να παίρνει μορφή πρόσθεσε την καραμέλα. Συνέχισε το χτύπημα και μόλις γίνει ένα μείγμα άπλωσε πάνω από το μπισκότο. Ζέστανε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος που κράτησες, και ψιλόκοψε την σοκολάτα. Μόλις ζεσταθεί ρίξε την πάνω από την σοκολάτα ανακάτεψε μέχρι να λιώσει. Συνέχισε να ανακατεύεις για λίγο μέχρι να κρυώσει ο άπλωσε πάνω από την κρέμα. Άσε στο ψυγείο μια ώρα. Ετοιμη για στολισμό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια