Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κανελόνια με γέμιση κιμά και μελιτζάνα


Ναι μεν είναι πιο μπελαλίδικο όπως και να το κάνεις. Έχει αυτό το γέμισμα ένα ένα τα κανελόνια να βάζεις την γέμιση να φεύγει απ την άλλη αλλά, πάλι όπως και να το κάνεις είναι νόστιμα! Οι μελιτζάνες μ αρέσουν πολύ και τις ένταξα κ εδώ ΦΥΣΙΚΑ! Αν δεν σου αρέσει αφαίρεσε την και βάλε μισό κιλό κιμά. Και επίσης πόοοοσο καιρό έχω να ανεβάσω κάτι αλμυρό;;;;

Υλικά
16 κανελόνια Melissa
¼ φλ. ελαιόλαδο
300 γρ. κιμάς χοιρινό ή μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 ψιλοκομμένες ντομάτες
2 μελιτζάνες κομμένες σε μικρά καρέ
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 αυγό
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κ.σ. κεφαλοτύρι
Σάλτσα ντομάτας 400 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες φρέσκες ή κονκασέ
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζεις όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας για 5΄. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοταρεις τον κιμά για 5΄-6΄. Προσθέτεις το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα άφησε να μαλακώσουν για περίπου 5΄. Ρίξε την ντομάτα, αλατοπιπέρωσε και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της. Στο τέλος ρίξε τον μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύοντας και το τυρί και άφησε λίγο να κρυώσει. Γέμισε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι με προσοχή μην καείς. Τα αραδιάζεις σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά. Περιχύνεις με τη σάλτσα ντομάτας και με μπόλικο τυρί, φέτα ή κεφαλοτύρι και ψήσε για 35΄ στους 180°C στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!