Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τούρτα με στέβια

Δεν είναι μόνο θέμα δίαιτας, εξωτερικής ομορφιάς αλλά και θέμα υγείας! Όταν δεν μπορείς ή δεν πρέπει να φας όλα αυτά τα λαχταριστά γλυκά που βλέπεις μπορείς να φτιάξεις το δικό σου κ κυρίως να ξέρεις τι υλικά έχεις βάλει μέσα! Γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν έξω έχουν βάλει λίγη ζάχαρη ή ότι άλλο γλυκαντικό. Αυτό κυρίως είναι για θέματα υγείας. Δες την συνταγή και φτιάξε την δική σου τουρτάρα με στέβια και κάνεις δεν θα καταλάβει την διαφορά! Βέβαια όπως έχω ξανά πει τα γλυκά που δεν περιέχουν ζάχαρη δεν συντηρούνται για πολύ καιρό. Το μάξιμουμ λοιπόν είναι 3 μέρες. Γι αυτό ή φτιάξε μια μικρή ποσότητα για να την καταναλώσεις ή φρόντισε να μοιραστείς το γλυκό σου!




Υλικά
Κέικ 100γρ. μαργαρίνη λιωμένη
70γρ. χυμό πορτοκάλι φρέσκο
100γρ. στέβια κρυσταλλική (είναι 4 φορές πιο κλυξια από την ζάχαρη προσοχή μην γίνει πολύ γλυκό!
2 βανίλιες
100γρ. γάλα
5 αυγά
300 γρ. αλεύρι
¼ κ.γλ. σόδα μαγειρική
20 γρ. μπέκιν πάουντερ
Κρέμα 1 κρέμα morfat
50 γρ. στέβια κρυσταλλική
1 μικρό κουτάκι γαλα εβαπορέ
2 βανίλιες

Εκτέλεση
Κέικ Χτυπάς στο μίξερ τα αυγά με την στέβια και τις βανίλιες. Πρόσθεσε μέσα στο μείγμα τον χυμό, την μαργαρίνη, το γάλα, την σόδα και ανακάτεψε. Πρόσθεσε και το αλεύρι και το μπέικιν. Ανέμειξε να γίνει ένα μείγμα και ψήσε σε ταψάκι 22 εκ. για περίπου 50 λεπτά με μια ώρα στους 170°C.
Κρέμα Χτύπησε για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και βάλε στο ψυγείο για λίγη ώρα!
Σύνθεση Αφού κρυώσει το κέικ καλά, κόψε τις άκρες του κέικ να και τα πιο ξερά κομμάτια του και άφησε στην άκρη. Με ένα μαχαίρι ψωμιού κόψε κατά πλάτος το κέικ να δημιουργήσεις δυο κομμάτια. Βάλε την μισή κρέμα στην μέση και σκέπασε με το άλλο κομμάτι. Από πάνω βάλε την υπόλοιπη κρέμα και στρώσε καλά παντού. Τρίψε τα κομμάτια του κέικ που αφαίρεσες νωρίτερα να γίνουν ψίχουλα, και με την χούφτα σου άπλωσε γύρω από την τούρτα όπως στην φωτογραφία. Να γίνει πιο όμορφη στα τοιχώματα. Στόλισε όπως θέλεις κι έτοιμη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...