Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τούρτα με στέβια

Δεν είναι μόνο θέμα δίαιτας, εξωτερικής ομορφιάς αλλά και θέμα υγείας! Όταν δεν μπορείς ή δεν πρέπει να φας όλα αυτά τα λαχταριστά γλυκά που βλέπεις μπορείς να φτιάξεις το δικό σου κ κυρίως να ξέρεις τι υλικά έχεις βάλει μέσα! Γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν έξω έχουν βάλει λίγη ζάχαρη ή ότι άλλο γλυκαντικό. Αυτό κυρίως είναι για θέματα υγείας. Δες την συνταγή και φτιάξε την δική σου τουρτάρα με στέβια και κάνεις δεν θα καταλάβει την διαφορά! Βέβαια όπως έχω ξανά πει τα γλυκά που δεν περιέχουν ζάχαρη δεν συντηρούνται για πολύ καιρό. Το μάξιμουμ λοιπόν είναι 3 μέρες. Γι αυτό ή φτιάξε μια μικρή ποσότητα για να την καταναλώσεις ή φρόντισε να μοιραστείς το γλυκό σου!




Υλικά
Κέικ 100γρ. μαργαρίνη λιωμένη
70γρ. χυμό πορτοκάλι φρέσκο
100γρ. στέβια κρυσταλλική (είναι 4 φορές πιο κλυξια από την ζάχαρη προσοχή μην γίνει πολύ γλυκό!
2 βανίλιες
100γρ. γάλα
5 αυγά
300 γρ. αλεύρι
¼ κ.γλ. σόδα μαγειρική
20 γρ. μπέκιν πάουντερ
Κρέμα 1 κρέμα morfat
50 γρ. στέβια κρυσταλλική
1 μικρό κουτάκι γαλα εβαπορέ
2 βανίλιες

Εκτέλεση
Κέικ Χτυπάς στο μίξερ τα αυγά με την στέβια και τις βανίλιες. Πρόσθεσε μέσα στο μείγμα τον χυμό, την μαργαρίνη, το γάλα, την σόδα και ανακάτεψε. Πρόσθεσε και το αλεύρι και το μπέικιν. Ανέμειξε να γίνει ένα μείγμα και ψήσε σε ταψάκι 22 εκ. για περίπου 50 λεπτά με μια ώρα στους 170°C.
Κρέμα Χτύπησε για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και βάλε στο ψυγείο για λίγη ώρα!
Σύνθεση Αφού κρυώσει το κέικ καλά, κόψε τις άκρες του κέικ να και τα πιο ξερά κομμάτια του και άφησε στην άκρη. Με ένα μαχαίρι ψωμιού κόψε κατά πλάτος το κέικ να δημιουργήσεις δυο κομμάτια. Βάλε την μισή κρέμα στην μέση και σκέπασε με το άλλο κομμάτι. Από πάνω βάλε την υπόλοιπη κρέμα και στρώσε καλά παντού. Τρίψε τα κομμάτια του κέικ που αφαίρεσες νωρίτερα να γίνουν ψίχουλα, και με την χούφτα σου άπλωσε γύρω από την τούρτα όπως στην φωτογραφία. Να γίνει πιο όμορφη στα τοιχώματα. Στόλισε όπως θέλεις κι έτοιμη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!