Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σουφλέ σοκολάτας ΞΑΝΆ!!!



Το πιο αγαπημένο γλυκό των περισσότερων είναι το μόνο σίγουρο! Και εδώ προσθέτω στην συλλογή μου μια ακόμη συνταγή! Αλλά αυτή τη φορά το σερβίρισμα θα ναι διαφορετικό! Πιο σοκολατένιο!




Υλικά

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας

60 γρ. αλεύρι

4 αυγά

200 γρ. βούτυρο

60 γρ. ζάχαρη

1 βανιλίνη


Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη. Λιώσε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ένωσε όλα τα υλικά  μαζί. Το αλεύρι με την βανίλια μέσα στα αυγά και την λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο! Μοίρασε σε πυρίμαχα, καλά βουτυρωμένα φορμάκια και ψήσε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για 8 λεπτά. Θέλει λίγο να πέσει η θερμοκρασία περίπου 5 λεπτά για να ξεφορμάρεις! Μόλις το κάνεις βάλε σε πιατάκι και αν θες το δικό μου αποτέλεσμα βάλε ένα παγωτίνι σε κάθε σουφλεδάκι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια