Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζύμη τάρτας με 3 υλικά!

Αυτή είναι η ζύμη για τάρτες γλυκιές ή αλμυρές τάρτες που οκ, αν μ'ακολουθείς στο instagram, αν έχεις κάνει λαικ στην σελίδα μου στο Facebook θα ξέρεις σίγουρα! Αν όχι δε θα'σαι μέσα στους "τυχερούς" που είχα ζαλίσει για την συνταγή! Και τώρα ήρθε η μεγάλη ώρα να σου δώσω την συνταγη! Πανεύκολη και απλή αν θα μπορούσα να βαθμολογήσω την δυσκολία απ το 0 μέχρι το 10 θα έβαζα -2! Επιπλέον είναι μια συνταγή για τάρτα που δεν θέλει να βάλεις κάτι σαν βάρος όσο ψήνεται γιατί δεν φουσκώνει ιδιαίτερα, ώστε να μην μπορείς να βάλεις κάποια γεμίση μέσα. Οπότε δεν έχεις και περιττά έξοδα!



Υλικά
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. Βιτάμ
1 αυγό μέτριο

Εκτέλεση
Τα πράγματα είναι απλά. Σ ένα μπολ βάλε το αλεύρι, και το Βιτάμ σε κομματάκια (χρησιμοποίησα αυτό της συσκευασίας, το soft και όχι το πλακάκι). Αυτά θα τα τρίψεις για λίγο μαζί μέχρι που θα πάρει την σύσταση άμμου. Θα γίνει δηλαδή το μείγμα σαν άμμος, μικροί μικροί κόκκοι! Μόλις γίνει αυτό, θα ρίξεις το αυγό και θα το ζυμώσεις. Θα γίνει μια απαλή ζύμη. Μπορείς αν το θέλεις για γλυκιά Παρασκευή να προσθέσεις ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή αντίστοιχα αν το θέλεις για αλμυρό να βάλεις μια πρέζα αλάτι! Άφησε την ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο. Όταν την χρησιμοποιήσεις, άπλωσε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή ταρτιέρα. Πρόσεχε τα τοιχώματα να προεξέχουν του ταψιού γιατί στο ψήσιμο θα μαζέψει. Ψήσε στους 170°C για 40 λεπτά αν θέλεις να βάλεις κάποια κρύα κρέμα που δεν θέλει ψήσιμο έτσι ώστε το ζυμάρι να ψηθεί καλά να χρυσαφίσει. Αλλιώς ψήσε για 20 λεπτά πρόσθεσε την γεμίσή σου και ψήσε μέχρι να σταθεροποιηθεί. Συνήθως άλλο τόσο χρόνο.

Εγώ εδώ την έκανα γλυκιά με σοκολάτα χωρίς ψήσιμο με γκαναζ. 250 σοκολάτα ψιλοκομμένη και 200 γάλα ζεστό. Τα ανακάτεψα και στο ψυγείο για 2 ώρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!