Αυτή είναι η ζύμη για τάρτες γλυκιές ή αλμυρές τάρτες που οκ, αν μ'ακολουθείς στο instagram, αν έχεις κάνει λαικ στην σελίδα μου στο Facebook θα ξέρεις σίγουρα! Αν όχι δε θα'σαι μέσα στους "τυχερούς" που είχα ζαλίσει για την συνταγή! Και τώρα ήρθε η μεγάλη ώρα να σου δώσω την συνταγη! Πανεύκολη και απλή αν θα μπορούσα να βαθμολογήσω την δυσκολία απ το 0 μέχρι το 10 θα έβαζα -2! Επιπλέον είναι μια συνταγή για τάρτα που δεν θέλει να βάλεις κάτι σαν βάρος όσο ψήνεται γιατί δεν φουσκώνει ιδιαίτερα, ώστε να μην μπορείς να βάλεις κάποια γεμίση μέσα. Οπότε δεν έχεις και περιττά έξοδα!
Υλικά
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. Βιτάμ
1 αυγό μέτριο
Εκτέλεση
Τα πράγματα είναι απλά. Σ ένα μπολ βάλε το αλεύρι, και το Βιτάμ σε κομματάκια (χρησιμοποίησα αυτό της συσκευασίας, το soft και όχι το πλακάκι). Αυτά θα τα τρίψεις για λίγο μαζί μέχρι που θα πάρει την σύσταση άμμου. Θα γίνει δηλαδή το μείγμα σαν άμμος, μικροί μικροί κόκκοι! Μόλις γίνει αυτό, θα ρίξεις το αυγό και θα το ζυμώσεις. Θα γίνει μια απαλή ζύμη. Μπορείς αν το θέλεις για γλυκιά Παρασκευή να προσθέσεις ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή αντίστοιχα αν το θέλεις για αλμυρό να βάλεις μια πρέζα αλάτι! Άφησε την ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο. Όταν την χρησιμοποιήσεις, άπλωσε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή ταρτιέρα. Πρόσεχε τα τοιχώματα να προεξέχουν του ταψιού γιατί στο ψήσιμο θα μαζέψει. Ψήσε στους 170°C για 40 λεπτά αν θέλεις να βάλεις κάποια κρύα κρέμα που δεν θέλει ψήσιμο έτσι ώστε το ζυμάρι να ψηθεί καλά να χρυσαφίσει. Αλλιώς ψήσε για 20 λεπτά πρόσθεσε την γεμίσή σου και ψήσε μέχρι να σταθεροποιηθεί. Συνήθως άλλο τόσο χρόνο.
Εγώ εδώ την έκανα γλυκιά με σοκολάτα χωρίς ψήσιμο με γκαναζ. 250 σοκολάτα ψιλοκομμένη και 200 γάλα ζεστό. Τα ανακάτεψα και στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου