Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταρτάκια λεμόνι

Η πάάάρα πολύ καλή μου φίλη Δήμητρα έφτιαξε αυτά τα υπέέέροχα ταρτάκια με κρέμα λεμονιού και μου έστειλε να τα θαυμάσω! Ως εκ θαύματος ήταν πολύ ωραία! Κι έτσι αφού συμφώνησε με δημοκρατικές διαδικασίες μου δώσε και την συνταγή να την μοιραστώ μ εσένα! Πρέπει να την δοκιμάσεις λοιπόν αφού είναι στα μέτρα μας εύκολη-γρήγορη-οικονομική!



Υλικά
Μία δόση ζύμη για τάρτα (εδώ την δική μου γιατί αν δεν πενέψεις το σπίτι σου...)
Για την κρέμα
1 ποτήρι νερό
3 αυγά
Χυμό από 2 λεμόνια
1 βανιλλίνη
½ κούπα ζάχαρη ή πιο πολύ ανάλογα την γεύση σου και το ποσό ξινά είναι τα λεμόνια
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Φτιάχνεις την τάρτα όπως αναφέρει η συνταγή και την ανοίγεις σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Σε ατομικά φορμάκια καλά βουτυρωμένα, βάλε κομματάκια της ζύμης που έχεις κόψει με στρογγυλό κουπατ ή ένα ποτήρι! Αυτό βέβαια να θυμάσαι πως πρέπει να προεξέχει ελαφρώς της φόρμας, γιατί στο ψήσιμο θα συρρικνωθεί! Που σημαίνει ότι το κουπατ ή το στόμιο του ποτηριού θα ναι μεγαλύτερο από τα φορμάκια!!! Όπως κατάλαβες μετά ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο 20-25 λεπτά στους 180°C Βγαλε κι άσε στην άκρη να κρυώσουν! Παράλληλα φτιάξε την κρέμα με την πανδύσκολη μέθοδο σε μια κατσαρόλα βάλε όλα τα υλικά ανακάτεψε καλά και βάλε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει να πήζει τραβά από την φωτιά άσε να πέσει η θερμοκρασία και γέμισε τις βάσεις που έφτιαξες! Στόλισε με κάτι μην είναι κι έτσι σκέτα!!! Εδώ η φίλη έχει μάάάλον σταφίδες! Ποιος ξέρει;;;


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...