Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σιροπιαστή σοκολατόπιτα

Είναι αυτό το γλυκό που και μόνο στην αναφορά του, σου έρχεται μια γεύση στο στόμα. Σοκοζουμερό (δική μου λέξη όπως πάντα), σαν σουφλέ και σαν κέικ; Αυτό! Μιας και που καλοκαιριάζει ταιριάζει απόλυτα με παγωτό! Αν δεν το χεις με αυτά τα κέικ (ούτε κι εγώ πολύ) αυτό είναι εγγυημένο ότι θα γίνει αφρός και με το σιρόπι δεν θα το χάσεις αυτό! Με υλικά που έχεις στο σπίτι, είναι εύκολη, την φτιάχνεις γρήγορα, εξαφανίζεται ακόμη πιο γρήγορα!!!


Υλικά

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. βραστό νερό
  • 3/4 φλ. κακάο σκόνη
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 5 αυγά
  • Σιρόπι 200 γρ. ζάχαρη 
  • 400 γρ. νερό 
  • 1 κ.σ. κακάο 

Εκτέλεση 

Χώρισε κρόκους από ασπράδια. Χτύπησε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει. Πρόσθεσεεσα την μαργαρίνη αφού την λιώσεις και το κονιάκ. Χτύπησε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανέμειξε με τους κρόκους. Έπειτα ρίξε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το αλεύρι το μπέικιν και το κακάο. Βάλε το μείγμα σε ένα ταψί 22 εκατοστών που έχεις βουτυρώσει καλά. Ψήσε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Για το σιρόπι βάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράσε για πέντε λεπτά. Ρίξε το σιρόπι στο κέικ μετά από δέκα λεπτά αφού το ξεφουρνίσεις. Εδώ έχω βάλει και κομματάκια λευκής σοκολάτας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια